Munkatársunktól utanpotlassport.hu 2022.06.21 20:46 Frissítve: 2022.06.21 20:50

Asztalitenisz: edzőtáborral és szemináriummal indult a Világfesztivál

Hosszú hónapok előkészítő munkája után kedden megkezdődött az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál programsorozata: a szerdán kezdődő versenyek előtt egynapos edzőtábort szerveztek a résztvevő fiataloknak, este pedig nemzetközi edzői szemináriumon vettek részt a vasárnapig tartó eseményre érkezett szakemberek.

Kedd délelőtt 10 órakor a nemzetközi edzőtáborral megkezdődött a Világfesztivál: a győri Olimpiai Sportpark három termében több, mint száz fiatal végezte a bemelegítő és a labdás gyakorlatokat elismert szakemberek irányításával.

Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon Fotó: Mura László

Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon  •  Fotó: Mura László

A jó hangulatban telt két és fél órában Karsai Ferenc, az egykoron az osztrák válogatott szakvezetőjeként dolgozó tréner, a mostanáig utolsó európai egyéni világbajnok, Werner Schlager mestere mellett a bajor utánpótlás-válogatott sportigazgatójaként tevékenykedő, hétszeres Európa-bajnok, Tóth Krisztina, valamint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter vezette az edzéseket.

A fiatalok után este a felkészítőiknek volt jelenésük: a létesítmény konferenciatermében Tóth Krisztina és Karsai Ferenc tartott előadást a nemzetközi edzői szemináriumon, továbbá az érdeklődő szakemberek videóról meghallgathatták az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok klasszis, a svéd válogatott edzőjeként is rendkívül sikeres Jörgen Persson aktualitásokkal foglalkozó mondandóját is. Karsai az ázsiai és az európai játékososok felkészítése közötti különbségekről, Tóth az aktív és a passzív játék hatékonyságáról, míg Persson a svédek utóbbi évekbeli sikereinek titkáról beszélt.

Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban Fotó: Mura László

Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban  •  Fotó: Mura László

A Világfesztivál szerda délelőtt már a 20 ország 232 ifjú pingpongozójának részvételével zajló versenyekkel folytatódik. A fiatalok öt korosztályban (U11, U13, U15, U17, U19), mindkét nemben egyesben, párosban és csapatban mérik össze tudásukat, miközben kiegészítő rendezvények során vehetnek részt a vasárnapig tartó eseményen. A megnyitót ugyancsak szerdán, este 8 órától tartják a győri Széchenyi téren.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.