utanpotlassport.hu 2017.04.01 20:06 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vívás, kadét-vb: két érem párbajtőröző leányoktól

Két érem kezdésnek, nem rossz. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitányt nem hazudtolták meg a kadet párbajtőröző lányok, hiszen Gnám Tamara ezüst-, Petri Renáta pedig bronzérmes lett a plovdivi korosztályos vívó-világbajnokságon.

Pusztai Viola A kadet Európa-bajnok párbajtőröző lányok átmentették formájukat a korosztályos világbajnokságra. Sőt, még jobban szerepeltek, mint a kontinensviadalon, hiszen ott csapatban lettek aranyérmesek, míg egyéniben Muhari Eszter szerzett ezüstérmet.

Tamara

Gnám Tamara öröme  •  Forrás: FIE

Nos, a még serdülőkorú vívó most is csak egy lépésre volt a dobogótól, a negyeddöntőig vezető úton visszavágott az Eb döntőben elszenvedett vereségért a lengyel Barbara Brrychnek (15-14), a négy közé kerülésért azonban 15-11-re alulmaradt a cseh Anna Coufalovával szemben. Tizennégy évesen azért a nyolcadik hely sem rossz a világbajnokságon.

Petri Renátának most már két bronzérme is van kadetvébéről, hiszen csakúgy, mint tavaly, most is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az elődöntőig viszonylag sima asszókkal jutott el, ott azonban nem bírt az orosz Ajzanat Murtazajevával, aki 15-13-ra nyert ellene.

Amennyiben a békéscsabai lány eljut a döntőbe, az aranyért az egész nap rendkívül magabiztosan vívó Gnám Tamarával kellett volna megküzdenie. A tatabányai párbajtőrözőnek az Eb-n egyéniben nem jött össze a dobogó, a vb-re azonban nagyon elszántan indult el, és onnan semmiképpen sem akart érem nélkül hazajönni. Nem is jön, ezüst lesz a csomagjában, miután ő sem bírt Murtazajevával, 15-10-re kapott ki tőle a döntő asszóban.

A kardozó Milassin Mór még nagyobbat akart dobbantani, mint az Eb-n, ahol bronzérmes lett, ezúttal azonban érem nélkül maradt. Pedig a 32 között még nagyot mentett az ausztrál Sean Andrews-zal szemben, aki 11-5-re vezetett ellene, de zsinórban kilenc tust adott, majd amikor ellenfele 14-14-nél egyenlített, ő vitte be a végső találatot. Hasonló teljesítményre lett volna szüksége a nyolcaddöntőben a belga Arne De Ridder ellen, azonban 15-6-os vereséget szenvedett.

Kaiser Balázs a 32, míg Baaken Mátyás a 64 között búcsúzott. A világbajnoki címet a török Ibrahim Ahmed Acar szerezte meg ő nyerte az idei Európa-bajnokságot is.

A plovdivi kadet-világbajnokság második napján a leány kardozók és a fiú tőrözők veszik birtokba a pástokat.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.