utanpotlassport.hu 2017.04.14 19:45 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Tollaslabda, U19-es Eb: Sándorházi Vivien a nyolcban fejezte be

Utolsó magyarként Sándorházi Vivien is búcsúzni kényszerült a franciaországi U19-es tollaslabda Európa-bajnokságon: a négy közé jutásért kapott ki az első kiemelt, dán Jakobsentől.

Sándorházi Vivien legeredményesebb magyar versenyzőként a 4 közé jutott az Eb-n Forrás: delmagyar.hu

Sándorházi Vivien legeredményesebb magyar versenyzőként a 8 közé jutott az Eb-n  •  Forrás: delmagyar.hu

Munkatársunktól Befejezte szereplését Mulhouse-ban a magyar válogatott, miután Sándorházi Vivien is kiesett a négy közé jutásért. A csütörtökön nagy csatában – döntő szettben – negyeddöntőbe jutó versenyző sorsolását semmiképp sem nevezhetjük szerencsésnek: a pénteki negyeddöntőben ugyanis az első kiemelt dán Julie Jakobsennel találkozott. A magyar lány az első játszmában még remekül tartotta magát, és a legkisebb különbséggel 21-19-re kapott ki, a másodikban viszont megtört, az 21-7-re végződött.

Sándorházi teljesítménye ugyanakkor így is dicséretes, nyolcadik kiemeltként negyeddöntőbe jutott, és ott is csak az első helyen rangsorolt játékos állította meg.

A küzdelmek szombaton az elődöntőkkel folytatódnak: a fiúk között a francia Popov játszik az angol Jones-szal, míg a holland Kweekel a francia Merkle-lel. A lányok mezőnyében a magyar lányt is búcsúztató Jakobsen a német Livel meccsel a fináléért, a másik ágon pedig az ukrán Iljinszkaját a dán Andersen próbálja megállítani.

Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.