utanpotlassport.hu 2017.03.30 09:11 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sportlövészet: Major Veronika félretette a rajzceruzát

Minden bizonnyal a jövő olimpikonjainak egyike edz nap mint nap Keszthelyen. A most húsz éves Major Veronika ugyan futócéllövészetben érte el a legjobb eredményeit, de a legutóbbi junior sportlövő Európa-bajnokságon már az olimpiai légpisztolyszámban is legyőzhetetlennek bizonyult. Rajzceruzával és fegyverrel egyaránt verhetetlen. Videóriport.

reb Kevés olyan visszafogott, higgadt sportolóval találkozni – még a sportlövők között is –, mint Major Veronika. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub – ha jól számoljuk – háromszoros junior világ- és kilencszeres korosztályos Európa-bajnok sportlövője rezzenéstelen arccal veszi tudomásul a sikert és a kudarcot is (amiből igen kevés éri), s csak akkor engedi el magát, ha már tényleg vége a versenynek.

major_veronika_maribor04

Major Veronika az aktuális aranyéremmel a nyakában  •  Forrás: Magyar Sportlövő Szövetség

No meg ha unokaöccsével, Sándor Istvánnal és a társakkal hülyéskedik a keszthelyi lőtéren. A rokon volt az, aki „elkövette a végzetes hibát”, azaz hogy Veronikát a lőtérre hívta. Ő viccesen nevezi annak a történteket, és Major sem bánja, hogy ott ragadt, hiszen hamar megmutatta, van érzéke a sportághoz. Keczeli Zoltán edző vezetésével pedig mindent megnyert a korosztályos futócéllövők között.

Csakhogy Veronika álma az olimpiai szereplés, és a futócél nem szerepel az ötkarikás játékok programjában, így két szezon óta már légpisztolyban is versenyez: legutóbb a maribori 10 m-es junior Európa-bajnokságon egy napon belül győzött légpisztolyban és futócéllövészetben. Mindezt úgy, hogy súlyos beteg edzője nem lehetett vele. Amikor véget ért a viadal (amely neki három arany- plusz két bronzérmet, továbbá egy tesztverseny harmadik helyét hozta), úgy csomagolt el: bár lőhetne még!

A sportlövészetért ha mindent nem is, egy dolgot biztosan feláldozott: gyerekként még kisebb kiállításokat is rendeztek a rajzaiból, ma viszont csak szabadidejében – azaz nagy ritkán – ragad ceruzát.

Az olimpiai szereplés a cél, ahhoz pedig fegyver illik a kézbe.

Egyéb korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

Alább nézheti meg az M4 Sporton látható, a honlapunk által készített Jövünk! utánpótlás-magazin Major Veronikáról készült riportját.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.