utanpotlassport.hu 2017.04.04 12:52 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Labdarúgás: megújult az Arsenal utánpótlásközpontja

Az utóbbi hónapok nem az Arsenal felnőtt futballcsapatának sikereiről szólnak, de örömre is van okuk az észak-londoniaknak: felújították az Ágyúsok utánpótlás-akadémiáját, amelyet többmillió fontos beruházás keretében a legmodernebb eszközökkel szereltek fel.

Bruckner Vince Bemutatták az Arsenal felújított utánpótlásközpontját a klub nagyszabású fejlesztési projektjét követően. A két évig tartó több millió fontos projekt lezárását a Liam Brady-kupával ünnepelték a londoniak, ahol U16-os csapatuk megmérkőzött a Manchester United, a Juventus és a Bayern München korosztályos együttesével, ezzel egyedülálló hétvégét nyújtva a nemzetközi utánpótlásfutballnak.

arsenal akadémia

Pazar látvány  •  Forrás: arsenal.com

Az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis a nyitóünnepségen tartott beszédében először köszöntötte a megjelent edzőket, stábtagokat, a hétvégi kupa névadóját Liam Brady-t, valamint további Arsenal-legendákat, Roy Massey-t és David Court-ot.  Majd az akadémiafejlesztés céljairól is beszélt: „Jelenlegi kihívásunk, hogy folytassuk az intézmény építését és olyan játékosokat neveljünk, akik később a felnőtt csapat meghatározó labdarúgói lehetnek.”

Az Ágyúsok csapatkapitánya, Per Mertesacker is részt vett az eseményen, és az akadémia két vezetője – a nemrég a Wolfsburg csapatához távozott Andreas Jonker és Freddie Ljungberg – mellett láthatta, ahogyan a londoni fiatalok mindhárom riválisukat legyőzve magasba emelik a trófeát.

A felújított központban négy nagypályát létesítettek, amelyeket pontosan ugyanolyan gyepszőnyeggel láttak el, mint amilyen az Emirates Stadionban is van. A hagyományokat is szem előtt tartva a pályákat a klub korábbi stadionja, a Highbury négy lelátója után nevezték el. Az új főépületben gimnáziumot alakítottak ki az akadémistáknak, benne természetesen osztálytermeket, éttermet, irodákat és külön orvosi központot. A David Rocastle-ről elnevezett fedett pályát is fejlesztették, a legújabb műfüves technológiát alkalmazták a tervezők.

Jó példákat is igyekeznek az akadémisták elé állítani, az akadémia teljes területén már befutott, de onnan indult labdarúgók képei láthatók, amelyek inspirálhatják a fiatalokat, hogy ők is hasonló magasságokba érjenek el, mint Jack Wilshere, Wojciech Szczezny vagy éppen Hector Bellerin.

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.