Labdarúgás: U18-asok egygólos veresége a házigazdától a Szlovákia-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 17:05
Címkék
Az első mérkőzésen nem volt szerencséje, a másodikon pedig lőtt gól nélkül kikapott, így továbbra is győzelem nélkül áll az U18-as labdarúgó-válogatott a Szlovákia-kupán.

UP-info A korosztály sajátosságaiból adódóan az elmúlt több mint egy évet világverseny és selejtezők nélkül átélt U18-as labdarúgó-válogatott a szomszédban, a Szlovákia-kupán készül az őszi, már U19-es együttesként esedékes Európa-bajnoki selejtezőre. A német Marcus Jahn vezette gárda a nyolccsapatos tornát, az Egyesült Államok együttese ellen 1-1-es döntetlennel kezdte, akkor a szövetségi edző az utolsó percben kapott gól ellenére elégedett volt a fiatalok játékával, másodjára már kevésbé.UP-info A korosztály sajátosságaiból adódóan az elmúlt több mint egy évet világverseny és selejtezők nélkül átélt U18-as labdarúgó-válogatott a szomszédban, a Szlovákia-kupán készül az őszi, már U19-es együttesként esedékes Európa-bajnoki selejtezőre. A német Marcus Jahn vezette gárda a nyolccsapatos tornát, az Egyesült Államok együttese ellen 1-1-es döntetlennel kezdte, akkor a szövetségi edző az utolsó percben kapott gól ellenére elégedett volt a fiatalok játékával, másodjára már kevésbé.

A szlovákok ellen a játék sem ment tökéletesen Forrás: mlsz.hu
A szlovákok ellen a játék sem ment tökéletesen Forrás: mlsz.hu

A szlovákok ellen a játék sem ment tökéletesen  •  Forrás: mlsz.hu

Pihenni nem volt sok idejük Bévárdi Zsomboréknak, másnap ugyanis újabb, a házigazda szlovákok elleni összecsapás várt rájuk. Az mlsz.hu tudósítása szerint – akárcsak az amerikaiak ellen – ezúttal is szoros, kiegyenlített találkozót játszott az együttes,a küzdelem dominált. A szlovákok fizikális fölénye rengeteg párharcot eredményezett, amelyek során jól helytálltak a mieink. Kidolgozott helyzetből nem sok akadt, az első félidőben távoli lövésekkel operáltak a csapatok.

A második játékrészben azonban mindössze két percet kellett várni a gólra, ennyivel a kezdő sípszó után – szögletet követő átlövésből – szerezték meg ugyanis a szlovákok a vezetést. Hátrányban kezdeményezően játszott a magyar csapat, de egy-két helyzet dacára egyenlítésre nem futotta az erejéből, így 1-0-ra nyertek a szlovákok.

„A csapat harcosságával, küzdeni tudásával elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. A játék képe alapján a döntetlen lett volna reális, nem érdemeltünk vereséget. A legfontosabb tanulság, hogy a támadózónában jobb döntéseket kell hoznunk” – értékelt az mlsz.hu-nak Marcus Jahn szövetségi edző.

A válogatott csütörtökön, a fehéroroszok ellen zárja a csoportmérkőzéseket.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, VÁGVÖRÖSVÁR (SZLOVÁKIA)
Szlovákia–Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Varga Ádám –Krebsz Máté, Gajda Márkó, Berdó Máté, Varga Tamás (Kiliti Róbert, 64.) –Lustyik Levente, Stoiacovici Dávid (Rabatin Richárd, 78.) –Bévárdi Zsombor (Szabó Levente, 50.), Harangozó Bence, Lakatos István (Bolla Bendegúz, 64.) –Kisari Tibor

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik