Kosárlabda: a Vasas nyerte a leány-kadétbajnokság rangadóját

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.02. 15:52
Címkék
A Vasas Akadémia végig vezetve, könnyedén nyert a tartalékos és rossz napot kifogó Csata DSE ellen a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának felsőházi rájátszásában. A vendégek az utolsó negyedet ugyan behúzták, de így is tizenhat ponttal maradtak alul.

Lakner Gábor A kosárlabdabarátok szeme a hét végén a női Magyar Kupa Pécsett zajló nyolcas döntőjére szegeződik, de a nagyok árnyékában azért a „kicsik” is pályára lépnek saját korosztályukban. Pasaréten ráadásul rangadót játszottak a leány-kadetbajnokság felsőházi rájátszásában, a listavezető Csata DSE a második helyezett Vasas Akadémia otthonában lépett pályára.Lakner Gábor A kosárlabdabarátok szeme a hét végén a női Magyar Kupa Pécsett zajló nyolcas döntőjére szegeződik, de a nagyok árnyékában azért a „kicsik” is pályára lépnek saját korosztályukban. Pasaréten ráadásul rangadót játszottak a leány-kadetbajnokság felsőházi rájátszásában, a listavezető Csata DSE a második helyezett Vasas Akadémia otthonában lépett pályára.

Vasas kadet
Vasas kadet

A Vasas magabiztosan nyerte a rangadót

A vendégek meglehetősen tartalékosan érkeztek, hiszen a hetek óta sérült Horváth Fruzsina mellett még két játékosuk hagyta ki kényszerű okok miatt a találkozót. Horváth kiesése komoly gondot okoz, hiszen amellett, hogy meghatározó kosarasról van szó, a csapat szerkezete is alaposan megbomlott. A mérkőzésen megtudtuk, hogy a sérülése ráadásul komoly: térdszalagszakadás, így nem csupán a Csatának, hanem az U16-os válogatottnak is nélkülöznie kell az egyik ászát a nyári A divíziós Európa-bajnokságon.

A Vasas Akadémia jól ki is használta a magassági fölényét, a lepattanókat mindkét palánk alatt jól szedte, különösen Tóth Franka élt a védők között. A Csata szemlátomást még nem találta meg a megoldást a kulcsjátékosa pótlására, ráadásul a Vasas jól működő csapdázásával alaposan megnehezítette a vendégek dolgát.

A kékmezesek kifejezetten rossz napot fogtak ki, a felzárkózás esélyét jelentő távoli kísérletek rendre pontatlanok voltak, és olykor a tiszta dobóhelyzetek is kimaradtak. A Vasas végig kézben tartotta a mérkőzést: már több mint húsz ponttal is vezettek a hazaiak, akik az utolsó negyedre leálltak, így a Csata kozmetikázott az eredményen. A végeredmény 58-42 lett a Vasas javára, a tartalékos és gyenge dobóformát mutató vendégek elszenvedték második vereségüket a bajnokságban.

„Elmaradt a küzdés, az egész bajnokságban most játszottunk a legrosszabbul. A sérültjeink nagyon hiányoznak, nélkülük szétesett a játékunk” – mondta a meccs után a vendégeket irányító Wéber Krisztina.

„Nagyon vártuk már, hogy újra a Csata A csapata ellen játszhassunk. Az első három negyedben jól kosárlabdáztak a lányok, és jól koncentráltak, de a negyedikben előbb befejeztük a mérkőzést, mint hogy véget ért volna. Ezzel együtt gratulálok mindenkinek” – tette hozzá Diósadi Deák Éva, a Vasas edzője.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik