utanpotlassport.hu 2017.04.02 15:52 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosárlabda: a Vasas nyerte a leány-kadétbajnokság rangadóját

A Vasas Akadémia végig vezetve, könnyedén nyert a tartalékos és rossz napot kifogó Csata DSE ellen a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának felsőházi rájátszásában. A vendégek az utolsó negyedet ugyan behúzták, de így is tizenhat ponttal maradtak alul.

Lakner Gábor A kosárlabdabarátok szeme a hét végén a női Magyar Kupa Pécsett zajló nyolcas döntőjére szegeződik, de a nagyok árnyékában azért a „kicsik” is pályára lépnek saját korosztályukban. Pasaréten ráadásul rangadót játszottak a leány-kadetbajnokság felsőházi rájátszásában, a listavezető Csata DSE a második helyezett Vasas Akadémia otthonában lépett pályára.

Vasas kadet

A Vasas magabiztosan nyerte a rangadót

A vendégek meglehetősen tartalékosan érkeztek, hiszen a hetek óta sérült Horváth Fruzsina mellett még két játékosuk hagyta ki kényszerű okok miatt a találkozót. Horváth kiesése komoly gondot okoz, hiszen amellett, hogy meghatározó kosarasról van szó, a csapat szerkezete is alaposan megbomlott. A mérkőzésen megtudtuk, hogy a sérülése ráadásul komoly: térdszalagszakadás, így nem csupán a Csatának, hanem az U16-os válogatottnak is nélkülöznie kell az egyik ászát a nyári A divíziós Európa-bajnokságon.

A Vasas Akadémia jól ki is használta a magassági fölényét, a lepattanókat mindkét palánk alatt jól szedte, különösen Tóth Franka élt a védők között. A Csata szemlátomást még nem találta meg a megoldást a kulcsjátékosa pótlására, ráadásul a Vasas jól működő csapdázásával alaposan megnehezítette a vendégek dolgát.

A kékmezesek kifejezetten rossz napot fogtak ki, a felzárkózás esélyét jelentő távoli kísérletek rendre pontatlanok voltak, és olykor a tiszta dobóhelyzetek is kimaradtak. A Vasas végig kézben tartotta a mérkőzést: már több mint húsz ponttal is vezettek a hazaiak, akik az utolsó negyedre leálltak, így a Csata kozmetikázott az eredményen. A végeredmény 58-42 lett a Vasas javára, a tartalékos és gyenge dobóformát mutató vendégek elszenvedték második vereségüket a bajnokságban.

„Elmaradt a küzdés, az egész bajnokságban most játszottunk a legrosszabbul. A sérültjeink nagyon hiányoznak, nélkülük szétesett a játékunk” – mondta a meccs után a vendégeket irányító Wéber Krisztina.

„Nagyon vártuk már, hogy újra a Csata A csapata ellen játszhassunk. Az első három negyedben jól kosárlabdáztak a lányok, és jól koncentráltak, de a negyedikben előbb befejeztük a mérkőzést, mint hogy véget ért volna. Ezzel együtt gratulálok mindenkinek” – tette hozzá Diósadi Deák Éva, a Vasas edzője.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.