Kosár: az U20-as férfibajnokság elődöntőjében megismétlődik a tavalyi finálé

Vágólapra másolva!
2017.05.04. 21:11
Címkék
Már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé párosítása az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban: az ezüstérmes Falco KC a címvédő PVSK-val kerül szembe. A másik ágon fővárosi rangadót játszanak, a MAFC a Vasassal csap össze a fináléért.

L. G. A fővárosi Sport11-csarnokban csütörtök délben elkezdődött az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője. Az első napon a negyeddöntőket bonyolították le a többi korosztályos finálétól eltérő rendszerű tornán, így máris kiderült, kik küzdhetnek tovább a bajnoki címért.L. G. A fővárosi Sport11-csarnokban csütörtök délben elkezdődött az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője. Az első napon a negyeddöntőket bonyolították le a többi korosztályos finálétól eltérő rendszerű tornán, így máris kiderült, kik küzdhetnek tovább a bajnoki címért.

U20 Falco-Honvéd
U20 Falco-Honvéd

A Honvéd nem tudta megállítani a Faclo KC-t  •  Forrás: kosarsport.hu

A torna rangadóval kezdődött, a tavalyi ezüstérmes Falco KC és a döntőre veretlenül érkező Budapesti Honvéd összecsapása az egyik legjobban várt mérkőzés volt. Az első negyedet a Honvéd nyerte, de a nagyszünetben már az időközben Perák Denist sérülés miatt elveszítő szombathelyiek vezettek három ponttal. Térfélcsere után végig a vasiak akarata érvényesült, és a végjáték már nem is hozott izgalmakat. A Falco KC 82-68-as sikerrel jutott az elődöntőbe, a bevallottan négy közé vágyó Honvéd - a nap többi vesztesével együtt - csak az ötödik helyért játszhat tovább.

Sokkal jobban megszenvedett a címvédő PVSK-Pannonpower, amely ugyan végig vezetett a DEAC ellen, de a jó védekezés akadozó támadójátékkal párosult. A pécsiek így nem tudták leszakítani a debrecenieket, hiába vezettek a nagyszünetben már 18 ponttal. Végül 58-50-re nyertek a korosztályos válogatott Krnjajski Borisz sérülése miatt aggódó pécsiek, így az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé párosítása: következik a PVSK–Falco-csata.

Nagy csatát hozott a MAFC és az MTK-Törökbálint negyeddöntője is. Az első negyed után még az MTK vezetett egyetlen ponttal, a nagyszünetben azonban már a MAFC járt előbbre két egységgel. A harmadik szakaszt öt ponttal nyerte meg az újbudai együttes, de az még semmiről nem döntött. A törökbálintiak visszakapaszkodtak, és két perccel a vége előtt, 69-69-nél új mérkőzés kezdődött. A végjáték a MAFC-nak sikerült jobban: 78-74-re győzött, és az elődöntőbe jutott.

A nap utolsó mérkőzésén a Vasas Akadémia és a rendező TF-Budapest csapott össze. Ahogy arra számítani lehetett, a csapatok lényegében fej fej mellett haladtak, a harmadik negyed végén még egál volt az állás, végül Katona Bence triplájának köszönhetően a Vasas várta három pontos előnnyel az utolsó tíz percet. Arra építve sikerült tizenkét pontosra hizlalniuk a különbséget, onnan pedig már nem volt visszaút a TF-nek. A Vasas 80-72-re nyert, és készülhet a MAFC elleni fővárosi elődöntőre.

A második nap részletes programja a szövetség honlapján található.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik