utanpotlassport.hu 2017.04.01 21:08 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Jégkorong: ismét fehérvári siker és DVTK-vereség a Rookie-kupában

Folytatódott a European Rookie Cup nemzetközi U16-os jégkorongtorna. De mintha az előző estét másolták volna le a magyar csapatok: a Fehérvár AV19 a második találkozóját is magabiztosan húzta be, a DVTK Jegesmedvék viszont újabb szoros vereséget szenvedett, így elveszítette az esélyét a csoportgyőzelemre.

T. Z. A Fehérvár az U16-os Rookie Cup második játéknapján újfent igazolta, hogy nem volt véletlen a torna előtti optimizmus a csoportgyőzelemről. Ratislav Ondrejcik tanítványai pénteken 6-0-ra ütötték ki a házigazda Villachot, és a játékosok formája egy nappal később sem esett vissza. Ezúttal a München volt a Fehérvár ellenfele, és bár előzetesen nem nagyon lehetett felkészülni a német csapatból, a mérkőzésen ez legkevésbé sem látszott. A fehérváriak végig magabiztosan hokizva 8-3-ra megnyerték a találkozót, és megszerezték második győzelmüket a csoportban.

Második mérkőzésüket is megnyerték a fehérváriak Fotó: ERC/Facebook

Második mérkőzésüket is megnyerték a fehérváriak  •  Fotó: ERC/Facebook

A találkozót követően a Fehérvár vezetőedzője, Ratislav Ondrejciket kérdeztük a látottakról:
„Elég hullámzónak ítélem meg a mai teljesítményünket. Remekül kezdtük a mérkőzést, az első harmadik után négy-nullára vezettünk, és uraltuk a játékot. A harmadik harmad viszont csalódás volt, a játékosaim fejben már nem voltak jelen, és tulajdonképpen engedték, hogy a München két gólt szerezzen, és visszajöjjön a mérkőzésbe. Szerencsére, aztán ismét elkezdtünk jól hokizni, így végül magabiztosan nyertünk. Természetesen a Ljubljana ellen is szeretnénk nyerni, de figyelnünk kell, hogy hatvan percen át tudjunk koncentrálni.”

A másik, a miskolci csoportban a DVTK Jegesmedvék a Slavija Junior ellen lépett jégre hazai közönség előtt, és a pénteki összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is hadilábon állt a szerencsével: szoros mérkőzésen 4-2-es vereséget szenvedett, az utolsó gólt már üres kapuba lőtte a szlovén csapat.

A miskolciak ezzel a vereséggel elveszítették az esélyüket a csoportgyőzelemre, a csapat vezetőedzője, Urbán Péter ennek ellenére alapvetően pozitívan értékelt a mérkőzést követően honlapunknak:
„Azt a hokit kaptuk a Slavija Juniortól, amelyiket előzetesen a bécsiektől vártunk volna. Ellenfelünk nagyon kemény, fizikális hokival indított, időbe telt, amíg fel tudtuk venni a ritmusukat. Aztán amikor sikerült, szerintem már dominálni tudtunk, de a végjátékban érezhető volt, hogy fejben elfáradtak a fiúk. Most is megdicsértem őket, ilyen a sport, ilyen a hoki, menni kell tovább. Az olaszok következnek, akik amolyan székely hokit játszanak, meglátjuk, mire megyünk ellenük. Az akarással biztos nem lesz gond.”

Az ERC harmadik fordulóját vasárnap rendezik, a 2. csoportban a DVTK Jegesmedvék Miskolcon fogadja a Rittner Buamot, míg a 3. csoportban a Fehérvár a Ljubljana ellen lép jégre.

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.