Jégkorong: ismét fehérvári siker és DVTK-vereség a Rookie-kupában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 21:08
Címkék
Folytatódott a European Rookie Cup nemzetközi U16-os jégkorongtorna. De mintha az előző estét másolták volna le a magyar csapatok: a Fehérvár AV19 a második találkozóját is magabiztosan húzta be, a DVTK Jegesmedvék viszont újabb szoros vereséget szenvedett, így elveszítette az esélyét a csoportgyőzelemre.

T. Z. A Fehérvár az U16-os Rookie Cup második játéknapján újfent igazolta, hogy nem volt véletlen a torna előtti optimizmus a csoportgyőzelemről. Ratislav Ondrejcik tanítványai pénteken 6-0-ra ütötték ki a házigazda Villachot, és a játékosok formája egy nappal később sem esett vissza. Ezúttal a München volt a Fehérvár ellenfele, és bár előzetesen nem nagyon lehetett felkészülni a német csapatból, a mérkőzésen ez legkevésbé sem látszott. A fehérváriak végig magabiztosan hokizva 8-3-ra megnyerték a találkozót, és megszerezték második győzelmüket a csoportban.T. Z. A Fehérvár az U16-os Rookie Cup második játéknapján újfent igazolta, hogy nem volt véletlen a torna előtti optimizmus a csoportgyőzelemről. Ratislav Ondrejcik tanítványai pénteken 6-0-ra ütötték ki a házigazda Villachot, és a játékosok formája egy nappal később sem esett vissza. Ezúttal a München volt a Fehérvár ellenfele, és bár előzetesen nem nagyon lehetett felkészülni a német csapatból, a mérkőzésen ez legkevésbé sem látszott. A fehérváriak végig magabiztosan hokizva 8-3-ra megnyerték a találkozót, és megszerezték második győzelmüket a csoportban.

Második mérkőzésüket is megnyerték a fehérváriak Fotó: ERC/Facebook
Második mérkőzésüket is megnyerték a fehérváriak Fotó: ERC/Facebook

Második mérkőzésüket is megnyerték a fehérváriak  •  Fotó: ERC/Facebook

A találkozót követően a Fehérvár vezetőedzője, Ratislav Ondrejciket kérdeztük a látottakról:
„Elég hullámzónak ítélem meg a mai teljesítményünket. Remekül kezdtük a mérkőzést, az első harmadik után négy-nullára vezettünk, és uraltuk a játékot. A harmadik harmad viszont csalódás volt, a játékosaim fejben már nem voltak jelen, és tulajdonképpen engedték, hogy a München két gólt szerezzen, és visszajöjjön a mérkőzésbe. Szerencsére, aztán ismét elkezdtünk jól hokizni, így végül magabiztosan nyertünk. Természetesen a Ljubljana ellen is szeretnénk nyerni, de figyelnünk kell, hogy hatvan percen át tudjunk koncentrálni.”

A másik, a miskolci csoportban a DVTK Jegesmedvék a Slavija Junior ellen lépett jégre hazai közönség előtt, és a pénteki összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is hadilábon állt a szerencsével: szoros mérkőzésen 4-2-es vereséget szenvedett, az utolsó gólt már üres kapuba lőtte a szlovén csapat.

A miskolciak ezzel a vereséggel elveszítették az esélyüket a csoportgyőzelemre, a csapat vezetőedzője, Urbán Péter ennek ellenére alapvetően pozitívan értékelt a mérkőzést követően honlapunknak:
„Azt a hokit kaptuk a Slavija Juniortól, amelyiket előzetesen a bécsiektől vártunk volna. Ellenfelünk nagyon kemény, fizikális hokival indított, időbe telt, amíg fel tudtuk venni a ritmusukat. Aztán amikor sikerült, szerintem már dominálni tudtunk, de a végjátékban érezhető volt, hogy fejben elfáradtak a fiúk. Most is megdicsértem őket, ilyen a sport, ilyen a hoki, menni kell tovább. Az olaszok következnek, akik amolyan székely hokit játszanak, meglátjuk, mire megyünk ellenük. Az akarással biztos nem lesz gond.”

Az ERC harmadik fordulóját vasárnap rendezik, a 2. csoportban a DVTK Jegesmedvék Miskolcon fogadja a Rittner Buamot, míg a 3. csoportban a Fehérvár a Ljubljana ellen lép jégre.

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik