Jégkorong: az Ocskay-akadémia nyerte az U14-es döntő első mérkőzését

Vágólapra másolva!
2017.03.30. 22:13
Címkék
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia került előnybe az U14-es bajnokság döntőjének első meccse után, rendkívül izgalmasa meccsen győzte le az UTE-t 5-4-re.

Pusztai Viola Az utánpótlás jégkorong-bajnokságok döntőinek egyik legizgalmasabb mérkőzését játszotta az UTE és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az U14-es finálé első erőpróbáján.Pusztai Viola Az utánpótlás jégkorong-bajnokságok döntőinek egyik legizgalmasabb mérkőzését játszotta az UTE és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az U14-es finálé első erőpróbáján.

Nagy csata várható az UTE és a Fehérvár között az U14-es bajnokság döntőjében
Nagy csata várható az UTE és a Fehérvár között az U14-es bajnokság döntőjében

Nagy csata várható az UTE és a Fehérvár között az U14-es bajnokság döntőjében

Az alapszakaszban a csapatok egymás elleni, mindkét mérkőzését a lilák nyerték, mint ahogy a rájátszás első találkozóján is diadalmaskodtak, a másodikon azonban a fehérváriak hosszabbításban győztek. Ez már előre jelezte, hogy a döntő szoros összecsapásokat hozhat, s nos, a három nyert meccsig tartó párharc első felvonása nem is alakulhatott volna izgalmasabban.

Az alapszakaszt és a rájátszást is megnyerő újpestiek a 14. percben szerezték meg a vezetést hazai jégen, a vendégek azonban a második játékrész kezdete után egyenlítettek, majd a felénél emberhátrányban fordítottak. Sőt, néhány perc múlva már 3-1 állt a javukra az eredményjelzőn.

Az UTE gyorsan kapcsolt, Simon Péter duplájával egalizált, a szünetre mégis 4-3-as fehérvári vezetéssel mentek a felek. Már-már úgy tűnt, ez is marad az eredmény, de a hazaiak az 57. percben emberelőnyben egyenlítettek. Hosszabbításra azonban nem tudták menteni a meccset, mert Fekete Alex az 59. percben megszerezte a második gólját is, és azzal 5-4-es győzelemhez juttatta az Ifj. Ocskay Gábor JA-t.

A fehérváriak így 1-0-ra vezetnek a párharcban, amely hétfőn folytatódik. A bronzéremért a Debrecen és a MAC Budapest szombaton kezdi meg a csatározást.

U14-ES BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Első mérkőzés: UTE−Ifj. Ocskay Gábor JA 4-5
Április 3., hétfő, második mérkőzés: 17:30 Ifj. Ocskay Gábor JA−UTE
Április 5., szerda, harmadik mérkőzés: UTE−Ifj. Ocskay Gábor JA
Április 7., péntek, negyedik mérkőzés (ha kell): 17:30 Ifj. Ocskay Gábor JA−UTE
Április 9., vasárnap, ötödik mérkőzés (ha kell): UTE−Ifj. Ocskay Gábor JA

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik