Foci: a gyermekotthonok Grassroots-kupájának idén Puskás Ferenc a központi alakja

Vágólapra másolva!
2017.07.27. 09:34
Címkék
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Kecskeméten rendezik a Grassroots Európa Kupa döntőjét, amelyre összesen tizennyolc csapat érkezik. A nemzetközi labdarúgótorna idei, különleges célja, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiataloknak is követendő példa legyen az éppen kilencven éve született Puskás Ferenc életútja, labdarúgó-pályafutása.

UP-infoTizennégy európai országból tizennyolc csapat, azazközel háromszáz sportoló érkezik Kecskemétre, a gyermekotthonok Grassroots Európa Kupájának a döntőjére. A fiataloknak esélyt adó kontinenstornát a labdarúgó-szövetség, illetve a lebonyolítás érdemi részével foglalkozó Hit és Sport Alapítvány szervezi. A nemes cél mellett az idén nagy súlyt helyeznek arra is, hogy a gyerekek megismerkedjenek a valaha volt legnagyobb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc életével, pályafutásával.UP-infoTizennégy európai országból tizennyolc csapat, azazközel háromszáz sportoló érkezik Kecskemétre, a gyermekotthonok Grassroots Európa Kupájának a döntőjére. A fiataloknak esélyt adó kontinenstornát a labdarúgó-szövetség, illetve a lebonyolítás érdemi részével foglalkozó Hit és Sport Alapítvány szervezi. A nemes cél mellett az idén nagy súlyt helyeznek arra is, hogy a gyerekek megismerkedjenek a valaha volt legnagyobb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc életével, pályafutásával.

„A kilencven éve született Puskás igazi példakép lehet a mostani fiatal generációnak, hiszen kitartásból, újrakezdésből és tanulásból is kiválót nyújtott. Életútja a mai fiataloknak azt is megtanítja, hogy tenni kell, sőt áldozatot is kell hozni a siker érdekében” – hangsúlyozta Radics Kálmán, az alapítvány elnöke.

A kupa fő célja, hogy a gyermekotthonokban élő fiatalok jó körülmények között futballozhassanak
A kupa fő célja, hogy a gyermekotthonokban élő fiatalok jó körülmények között futballozhassanak

A kupa fő célja, hogy a gyermekotthonokban élő fiatalok jó körülmények között futballozzanak

AGrassroots-program koordinátora és a szociális programok vezetője, Petrika Ibolya az újdonságokról is szót ejtett.

„A hatodik éve tartó program keretében biztosítjuk a gyermekotthonokban élők számára a futballozás lehetőségét. A regionális tornákon túl fesztiválon, nyári táborban és nemzetközi eseményeken vehetnek részt. Tavaly a rendezvény végén úgy gondoltuk mi, szervezők, hogy változtatunk, újítunk az Európa Kupa-döntőn. Két korosztályban rendezzük meg a tornát, 16 év alattiak, illetve felettiek részére. A kisebbek 20x40 méteres pályán játszanak, míg a nagyobbak keresztpályán. Remélem, izgalmas mérkőzéseken dől el a helyezések sora.”

A kupa döntőjét az idén is Nyilasi Tibor nyitja meg július utolsó napján, de a kecskeméti főtéren meglepetés vendégek is várják a résztvevőket, mégpediga Neoton énekesei, Csepregi Éva és Végvári Ádám. A jó ügy mellé álltLaczkó Zsolt huszonkétszeres válogatott labdarúgó is, aki a torna nagykövete lett. A hét további napjain a mérkőzések mellett élményfürdő és városnézés is szerepel a gyerekek programjában. Augusztus 4-én, pénteken pedig eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Grassroots Európa Kupa döntőjének résztvevőitől.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán nemzetközi verseny, de ünnep is az idén 14 országból érkező, állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelőtanáraiknak.

A résztvevő országok
Dánia, Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Hollandia, Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik