Atlétika: taroltak a székesfehérvári lányok

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 18:18
Címkék
Tudatos munka, s persze az ügyes és sokra hivatott atléták érdeme, hogy az ARAK Utánpótlás Akadémia ifjúsági lányai szinte minden számban győztek a nemrég rendezett ügyességi és gátfutó-csapatbajnokságon – mondja Tölgyesi Előd, a székesfehérvári műhely szakosztályvezetője.

reb Kevés örömtelibb hír lehet egy-egy sportág vezetésének, mint amikor az országos bajnokságokon, egyéb versenyeken több szakosztály is az élmezőnyben végez:. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a sportág stabil lábakon áll.reb Kevés örömtelibb hír lehet egy-egy sportág vezetésének, mint amikor az országos bajnokságokon, egyéb versenyeken több szakosztály is az élmezőnyben végez:. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a sportág stabil lábakon áll.

arak_atletika
arak_atletika

ARAK-osok a dobogó tetején – a hazai rendezésű ob-n hatszor is  •  Forrás: ARAK

Nagy éremosztozkodás történt a múlt heti ifjúsági és serdülő ügyességi és gátfutó atlétikai csapatbajnokságon. Húsz szakosztály képviselői állhattak a dobogóra, a legtöbb első helyet – szám szerinte hatot – a Dobó SE és a házigazda székesfehérvári ARAK Utánpótlás Akadémia fiataljai szerezték meg.

A szombathelyieké mellett önmagáért beszél az ARAK (Alba Regia Atlétikai Klub) kimagasló teljesítménye is. A serdülő lányok ötösugró csapata (Mohai Regina, Gimesi Kata, Menyhárt Zsófia, Pribék Adrienn, Kovács Dorina) is győzött, az ifjúsági között pedig végképp taroltak a székesfehérváriak.

Ötösugrásban, távol-, és, magasugrásban, 100 és 400 m gáton is az ARAK-csapatok álltak a dobogó tetején. Háromszoros bajnok lett Simon Viktória, Mátó Sára, Simon Zsófia, Szépe Flóra. Két győztes csapat tagja volt Csetényi Eszter és Endrész Klaudia, a 400 gátas különítménnyel pedig Punk Adrienn és Mazák Anna szerzett aranyérmet. Az első helyek mellett értékes dobogós helyezések is születtek. Ezüstöt nyert a fiú csapattal Csókás Nikolasz, Jahola Péter, Gombolai Balázs és Antal Kristóf 400 m gáton, valamint a 100 m gátas csapat Tímár Gergővel és Solymossi Lászlóval. A lányoknál kalapácsvetésben a Marton Nóra, Brandl Lilla, Ackermann Anita összetételű alakulat bronzérmet szerzett.

„Volt előjele a sikernek, hiszen az előző években még serdülőkként nyertek ezek a lányok, most pedig a korosztályváltás után az ifjúságiaknál is a legjobbaknak bizonyultak – jegyezte meg Tölgyesi Előd, az akadémia vezetője, utánpótlásedző. – Különösen azért vagyok büszke erre az eredményre, mert a szabályok szerint egy versenyző egy hétvégén legfeljebb három számban indulhat. A regula azt szolgálja, hogy minél több fiatal szerepelhessen. Nálunk tehát sokan vették ki a részüket a csapatból, tehát nem a mennyiség, vagy a minőség, hanem a mennyiségi minőség mutatkozott meg.”

Tölgyesi szerint több összetevőnek is köszönhető, hogy ennyire sikeres a korosztály. Az ARAK 2009 óta utánpótlás-nevelő központként, 2014-től hivatalosan is akadémiaként működik, abban az esztendőben ráadásul jelentős létesítményfejlesztés valósult meg. Hét esztendeje átgondolt, tudatos tehetséggondozó-programot folytatnak. Az akadémián jelenleg 380 fiatal sportol, kétharmaduk igazolt versenyző, s összesen 14 edző dolgozik az atlétákkal.

Az ob eredményeit itt találja meg.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik