utanpotlassport.hu 2017.04.03 11:59 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Asztalitenisz: BVSC- és Statisztika-fölény az ifjúsági csb-n

Papírforma-eredmények születtek a hétvégi ifjúsági asztalitenisz-viadalokon. Az egyéni Moatsz-kupa versenyeken és az országos csapatbajnokságokon is az esélyesek győztek; a Szőnyi úton, a fiúk mezőnyében a BVSC-Zugló, a Marczibányi téren, a lányok között a Statisztika dominanciáját hozták a küzdelmek.

Bruckner Vince Az ifjúsági fiúk ranglistaversenyén, a MOATSZ-kupán a várakozásoknak megfelelően Molnár István Patrik nyert, ugyanakkor a BVSC-s András Csaba hatalmas csatára kényszerítette a szolnoki játékost: Molnár a lehető legkisebb különbséggel, döntő szett 11-9-re győzte le a nála három évvel fiatalabb, még serdülőkorú Andrást. Érdekesség, hogy a szokásoktól eltérően a harmadik helyet is eldöntötték, s azt az Ausztriában játszó Juhász Patrik szerezte meg Both Olivért (BVSC-Zugló) felülmúlva.

Az országos csapatbajnokságokon az utóbbi években a BVSC nyert, s rendre több egységgel képviseltette magát a dobogón. Nem volt ez másképp az idén először kétnaposra bővített eseményen sem: három zuglói csapat is bejutott a legjobb négy közé, sőt a fináléban BVSC A– BVSC B mérkőzést rendeztek. A papírformának megfelelően az első számú csapat nyerte a magyar bajnoki címet, miután az András Csaba, Both Levente, Both Olivér összetételű trió 3-1-re győzött a döntőben. A „vasutasok” harmadik csapata mellett a KSI SE nyert bronzérmet.

A BVSC-Zugló fiújátékosai csapatban szinte mindent vittek a hét végén Fotó: Karikás Gábor

A BVSC-Zugló fiújátékosai csapatban szinte mindent vittek a hét végén  •  Fotó: Karikás Gábor

A lányok között is az első helyen kiemelt versenyző győzött a MOATSZ-kupán: a Statisztikában játszó Fehér Orsolya klubtársát, Dari Helgát verte a fináléban 4-2-re. A harmadik helyet a szolnoki Nagypál Márta szerezte meg; ő a bronzmeccsen 3-2-re győzte le a kisebb meglepetésre a négy közé jutó soproni Orosz Sárát.

A csapatbajnokság küzdelmei szintén a Statisztika fölényét hozták. A budaiak első csapata (Fehér Orsolya, Göndör Fann, Harasztovich Fanni) ünnepelhetett magyar bajnoki címet: a döntőben a kecskeméti Univer együttesét verte 3-2-re, míg a harmadik helyen a Szekszárd AC első és a Statisztika második csapata végzett.

Részletes eredmények ITT.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.