Asztalitenisz: BVSC- és Statisztika-fölény az ifjúsági csb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 11:59
Címkék
Papírforma-eredmények születtek a hétvégi ifjúsági asztalitenisz-viadalokon. Az egyéni Moatsz-kupa versenyeken és az országos csapatbajnokságokon is az esélyesek győztek; a Szőnyi úton, a fiúk mezőnyében a BVSC-Zugló, a Marczibányi téren, a lányok között a Statisztika dominanciáját hozták a küzdelmek.

Bruckner Vince Az ifjúsági fiúk ranglistaversenyén, a MOATSZ-kupán a várakozásoknak megfelelően Molnár István Patrik nyert, ugyanakkor a BVSC-s András Csaba hatalmas csatára kényszerítette a szolnoki játékost: Molnár a lehető legkisebb különbséggel, döntő szett 11-9-re győzte le a nála három évvel fiatalabb, még serdülőkorú Andrást. Érdekesség, hogy a szokásoktól eltérően a harmadik helyet is eldöntötték, s azt az Ausztriában játszó Juhász Patrik szerezte meg Both Olivért (BVSC-Zugló) felülmúlva.Bruckner Vince Az ifjúsági fiúk ranglistaversenyén, a MOATSZ-kupán a várakozásoknak megfelelően Molnár István Patrik nyert, ugyanakkor a BVSC-s András Csaba hatalmas csatára kényszerítette a szolnoki játékost: Molnár a lehető legkisebb különbséggel, döntő szett 11-9-re győzte le a nála három évvel fiatalabb, még serdülőkorú Andrást. Érdekesség, hogy a szokásoktól eltérően a harmadik helyet is eldöntötték, s azt az Ausztriában játszó Juhász Patrik szerezte meg Both Olivért (BVSC-Zugló) felülmúlva.

Az országos csapatbajnokságokon az utóbbi években a BVSC nyert, s rendre több egységgel képviseltette magát a dobogón. Nem volt ez másképp az idén először kétnaposra bővített eseményen sem: három zuglói csapat is bejutott a legjobb négy közé, sőt a fináléban BVSC A– BVSC B mérkőzést rendeztek. A papírformának megfelelően az első számú csapat nyerte a magyar bajnoki címet, miután az András Csaba, Both Levente, Both Olivér összetételű trió 3-1-re győzött a döntőben. A „vasutasok” harmadik csapata mellett a KSI SE nyert bronzérmet.

A BVSC-Zugló fiújátékosai csapatban szinte mindent vittek a hét végén Fotó: Karikás Gábor
A BVSC-Zugló fiújátékosai csapatban szinte mindent vittek a hét végén Fotó: Karikás Gábor

A BVSC-Zugló fiújátékosai csapatban szinte mindent vittek a hét végén  •  Fotó: Karikás Gábor

A lányok között is az első helyen kiemelt versenyző győzött a MOATSZ-kupán: a Statisztikában játszó Fehér Orsolya klubtársát, Dari Helgát verte a fináléban 4-2-re. A harmadik helyet a szolnoki Nagypál Márta szerezte meg; ő a bronzmeccsen 3-2-re győzte le a kisebb meglepetésre a négy közé jutó soproni Orosz Sárát.

A csapatbajnokság küzdelmei szintén a Statisztika fölényét hozták. A budaiak első csapata (Fehér Orsolya, Göndör Fann, Harasztovich Fanni) ünnepelhetett magyar bajnoki címet: a döntőben a kecskeméti Univer együttesét verte 3-2-re, míg a harmadik helyen a Szekszárd AC első és a Statisztika második csapata végzett.

Részletes eredmények ITT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik