Tokió 2020: az amerikaiak, az oroszok és a franciák parádéja csapatsportokban

Vágólapra másolva!
2021.08.06. 19:42
null
A franciák férfi kosárlabdában az amerikaiakkal döntőzhetnek például (Fotó: AFP)
A csapatsportokban az Egyesült Államok, Oroszország és Franciaország válogatottjai nyújtanak eddig kiemelkedő teljesítményt Tokióban. Előbbi nemzet kilenc, utóbbiak hét sportágban jutottak el legalább az elődöntőig.

 

Tokióban tíz labdás csapatsportágban (3x3-as kosárlabda, kosárlabda, baseball/softball, labdarúgás, kézilabda, gyeplabda, hetes rögbi, strandröplabda, röplabda és vízilabda) versenyeznek, összesen pedig húsz aranyérmet osztanak ki – ebből következik, hogy nyolcvan legalább elődöntős hely keresett gazdát az elmúlt másfél-két hét csatározásai során.

A legsikeresebben az Amerikai Egyesült Államok csapatai vették az akadályokat: összesen kilenc sportágban kerültek a négy közé. Franciaország és Oroszország – bár hivatalosan nem hívhatnánk így a válogatottjaikat, tehát: az orosz csapat – csapatai hét versenyben jutottak el a legjobb négyig.

Mögöttük viszonylag nagy a szakadék, a képzeletbeli dobogót a szerbek(!), a brazilok és a házigazda japánok teszik teljessé négy-négy legalább elődöntős csapattal.

Érdekesség: bár a kínaiak remekelnek az éremtáblán, a csapatsportágakban csupán egy elődöntőjük akad, női 3x3-as kosárlabdában bronzérmesek lettek.

A nyolcvan elődöntős helyen harminckét nemzet osztozik. Magyarország a két pólóválogatottjával – mindkét csapat a bronzért játszhat – szerepel a listán.

TOKIÓ 2020
LEGALÁBB ELŐDÖNTŐS CSAPATOK

Egyesült Államok 9
Orosz csapat, Franciaország 7-7
Japán, Spanyolország, Szerbia 4-4
Lettország, Ausztrália, Brazília, Argentína, Nagy-Britannia 3-3
Belgium, Mexikó, Dél-Korea, Norvégia, Svédország, Új-Zéland, India, Fidzsi-szigetek, Magyarország 2-2
Kína, Kanada, Dominikai Köztársaság, Svájc, Szlovénia, Katar, Norvégia, Dánia, Egyiptom, Hollandia, Németország, Görögország 1-1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik