Tokió 2020: adminisztratív hiba miatt hazaküldtek hat lengyel úszót

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.07.20. 08:49
A Lengyel Olimpiai Bizottság (PZP) elnöke bocsánatkérésre kényszerült, miután adminisztratív hiba miatt az ország hat úszóját hazaküldték a pénteken kezdődő tokiói olimpiáról – írja a Magyar Távirati Iroda.

A lengyelek eredetileg 23 úszót neveztek, de 17 fősre csökkent a sportági küldöttségük, miután az utolsó pillanatban kiderült, hogy hatan nem feleltek meg a vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA kvalifikációs szabályainak – összegezte az MTI.

Pawel Slominski, a PZP elnöke bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy teljesen megérti az érintett sportolók csalódottságát.

„Ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia. Teljesen érthető és jogos a versenyzők reakciója” – közölte a sportvezető.

Hozzátette: a hiba annak a törekvésnek a következménye, hogy a lehető legtöbb sportolót és edzőt akarták nevezni a játékokra.

A helyi média szerint a hat úszó Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska és Jan Holub. Tchorz, aki 2012-ban és 2016-ban is ott volt az ötkarikás mezőnyben, a közösségi oldalán fejezte ki dühét – tette hozzá az MTI.

„Képzelje el mindenki, hogy öt évet áldoz az életéből azért, hogy rajthoz állhasson a világ legnagyobb sporteseményén. Aztán a végén jön a csalódás.”

A SwimSwam szakporták szerint több lengyel úszó aláírt egy nyílt levelet, amelyben a PZP elnökségének lemondását követeli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik