S. T. J. 2022.04.02 23:39 Frissítve: 2022.04.02 23:46

Valkusz a világelitbe vágyik; Magosi: Constantine jelenti a különbséget

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• Címlapsztorink főszereplője ez alkalommal a Hydro Fehérvár AV19, amely története során először jutott be az osztrák központú bajnokság, az ICEHL döntőjébe. Az idény eddigi részének értékelésében a magyar válogatott rutinos csatára, Magosi Bálint volt a segítségünkre, aki szerint a vezetőedző, Kevin Constantine jelenti a különbséget az elmúlt évekhez képest, az ő munkája alapozta meg a sikert. A támadó azt sem bánja, hogy a harmadik gyermeke születését és a Covid-betegségét követően Brady Shaw került a helyére az első sorba, aki azóta is szüntelenül termeli a pontokat, Magosinak pedig „csak” a negyedik sorban jut hely.

• Valkusz Máté legközelebb a hétfőn kezdődő sanremói ATP-challengertornán indul, s nagy tervei vannak: elődöntőt akar játszani. A 23 éves teniszező lapunknak elmondta, szeretne minél hamarabb feljönni a 230. hely környékére a világranglistán, hogy már Grand Slam-selejtezőket is játszhasson. Az eredményességében saját bevallása szerint jelentős szerepe van a barátnőjének is, akivel december óta vannak együtt, és bár a hölgy nem teniszezik, teniszes családban nőtt fel, és nagyon segítőkész. Valkusz múlt heti, horvátországi ITF-győzelmében is fontos szerepe volt, hiszen utána utazott, vitt neki masszázspisztolyt, fehérje- és izotóniás italokat, mágneságyat, elektromos hengert.

• Ott voltunk Debrecenben a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjén, amelyet a Szolnok és a bombameglepetésre a fináléba jutó Szeged vívott. Az Olajbányász kilencedik alkalommal akarta elhódítani a trófeát, a Szedeák először csatázhatott az aranyéremért. Nos, a Falco és az Alba elleni diadal sokat kivett a szegedi játékosokból, s ez alkalommal már nem tudták feltartóztatni esélyesebb riválisukat, és végül 28 pont különbségű vereséget szenvedtek, de így is elégetten indulhattak haza. Hogy miként értékeltek a főszereplők, kiderül tudósításunkból.

2022.06.27 09:28:45

Tenisz GYŐRI FERENC, MIHÁLYI PETRA

ELŐZETES. A spanyol rajthoz áll, de meglepetést keltene, ha valódi kihívója lenne a szerbnek.

2022.06.26 16:24:44

Tenisz B. D. K.

Minden szögből megmutatta, mennyire csodásan áll rajta a lila ruha.

2022.06.06 21:32:14

Tenisz B. D. K.

A 23 éves magyar teniszezőről és a párjáról Bécsben készült a fotó.

2022.06.05 08:58:27

Tenisz SZABÓ RÓBERT

A nehezebb ágon végigmenetelve aratott nagyon sima győzelmet a döntőben a spanyol klasszis.

2022.06.01 22:59:33

Tenisz ŐRI B. PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A vidám Nadalt szombaton, szintén a francia fővárosban, a Stade de France-ban is lehetett látni.