US Open: argentin ellenfél vár Pirosra a selejtező első fordulójában

Vágólapra másolva!
2022.08.22. 23:21
null
Pirosra nagy nevű ellenfél vár (Fotó: AFP)
Az argentin Federico Delbonis lesz Piros Zsombor ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség hétfő esti híradása szerint a világranglista 158. helyezettjének jó esélye van a főtáblára jutásra. Delbonis (136.) január óta nem tudott kemény pályán mérkőzést nyerni, igaz, pályafutása csúcsán a legjobb negyven között jegyezték és két ATP-tornagyőzelme is van. Találkozójuk kedden, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

Siker esetén Ernesto Escobedo (175.), vagy a szintén amerikai Ethan Quinn (507.) lesz Piros következő ellenfele.

A nőknél a selejtező harmadik kiemeltje, Udvardy Panna (78.) az orosz Varvara Flink (911.) ellen kezd, aki sérülés miatt közel egy teljes évet kihagyott, májusban a Roland Garroson tért vissza, de azóta csak egy meccset tudott nyerni. Ezt a mérkőzést szerdán játsszák.

A második körben a török Ipek Öz (169.) vagy a francia Leolia Jeanjean (149.) lehet a magyar teniszező ellenfele.

Jani Réka (134.) magyar idő szerint előreláthatólag szerda hajnalban az orosz Anasztaszija Gaszanovával (148.) találkozik, utána az ausztrál Astra Sharma (191.) vagy a francia Jessika Ponchet (162.) következhet.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni a selejtezőben.

Három magyar, Bondár Anna (56.), Gálfi Dalma (91.) és Fucsovics Márton (96.) alanyi jogon főtáblás a New York-i Grand Slam-tornán.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik