Tenisz: Stollár Fanny főtáblás a budapesti tornán

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 17:50
null
Fotó: Dömötör Csaba, archív
Stollár Fanny lett a hetedik magyar főtáblás a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

 

MEGALAPOZTA A HANGULATOT a vasárnapi selejtező meccsek előtti bemutatómérkőzés a budapesti WTA 250-es tornán: Valkusz Milán (aki a feltörekvő fiatal magyar teniszező, Valkusz Máté testvére) és Marics Péter, vagyis a VALMAR állt szembe Babos Tímeával és a kazah Jelena Putyincevával.

Az Úristen című felkapott sláger előadói, valamint a párosban négyszeres Grand Slam-győztes magyar oldalán a tavalyi torna címvédője tinik hadait vonzotta a Római Teniszakadémiára, s a labdaszedő fiatalok arca is felragyogott, amikor megtudták, mire számíthatnak a délelőtt. Külön öröm volt számukra amikor a két előadó megjelent a pihenőszobájukban – a nézők gyűrűjéből épp, csak kiszabadult sztárokat ők is megrohamozták fotókért, aláírásokért.

Eközben két pályán zajlottak a mérkőzések, a centerpályán előbb Stolmár Rebeka játszott az ukrán Katerina Baindl ellen, akitől az első szettben simán kikapott, utána azonban egy szoros játszmára kényszerítette a kvalifikáció harmadik kiemeltjét, azonban így is alig több, mint másfél óra alatt búcsúzott.

Stollár Fanny viszont könnyedén legyőzte a spanyol Marisol Bassolst, így ő ott lesz a legjobb harminckettő között.

„Sérülés miatt nagyon régen játszottam utoljára WTA-torna selejtezőt, így nem voltak elvárásaim, úgy érzem, jól játszottam ma, és remélem, hogy van bennem ennél több is még – nyilatkozta a 23 éves teniszező a meccs után. – Az lesz a fontos, hogy nyugodt tudjak maradni minden helyzetben: ma például kiakadhattam volna a szél miatt, hiszen nagyon nehéz volt így pontosan helyezni a labdát, és irányítani a játékot, de stabil tudtam maradni.”

Győzelmével hét magyar teniszező is ott lesz a főtáblán: hétfőn a világranglista-36. fehérorosz Alikszandra Szasznovics ellen lép pályára, aki rettenetesen kemény ellenfél lesz a fiatal teniszezőnek – ugyanakkor így is örülhetünk, hogy nem egy másik magyarral került össze. A szabadkártyás Babos Tímea is megkezdi szereplését már az első napon: az ukrán Katerina Baindl lesz az ellenfele.

Udvardy Panna és Bondár Anna párosban kezdenek, kedden viszont már egyéniben is játszanak: előbbi a román Ana Bogdannal, utóbbi a cseh Jesika Maleckovával találkozik, Gálfi Dalmának pedig a selejtezőben Tóth Amarissát kiejtő Deszpina Papamihail jutott – reméljük, a második magyarral már nem lesz akkora szerencséje a görög játékosnak, mint amikor először játszott idén Budapesten hazai teniszező ellen. Két olasz-magyar párbaj is lesz kedden: az egyiket Jani Réka vívja Elisabetta Cocciarettóval, a másikat Szabanin Natália a Roland Garroson elődöntőig jutó meglepetésemberrel, Martina Trevisannal.

A magyarok hétfőn délután játszanak majd az eseménynek otthont adó Római Teniszakadémia centerpályáján.

WTA-TORNA, BUDAPEST (250 ezer dollár, salak)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Stollár Fanny (6.)–Marina Bassols (spanyol) 6:1, 6:4
Katerina Baindl (ukrán, 3.)–Stolmár Rebeka 6:1, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik