H. Á.
MTI
2022.09.15 16:18 Frissítve: 2022.09.15 17:13

Tenisz: Simona Halep idén már nem játszik

Simona Halep, a női tenisz-világranglista korábbi éllovasa orrműtéten esett át és idén már nem játszik – közölte az MTI.

 

Túl az orrműtéten a román teniszező (Fotó: AFP)

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes román sportoló csütörtökön a közösségi oldalán felidézte, februárban nagyon közel állt a visszavonuláshoz, mert nem hitte, hogy van elég ereje ahhoz, hogy visszatérjen a legjobb tíz közé. Sokszor szorongott, és úgy gondolta, ideje abbahagyni a teniszt, mert veszélybe került a mentális egészsége.

Miután csatlakozott Patrick Mouratoglou edző csapatához, visszatért a tenisz iránti szenvedélye, és lassacskán újra elkezdett hinni abban, hogy még mindig képes magas szinten játszani.

„Mindent maradéktalanul megcsináltam, amit mondott, teljesen nyitott voltam mindenre annak kapcsán, hogyan kell csinálnom és mennyi munkát kell elvégeznem. A célom nagyon világos volt: egy évet adtam magamnak, hogy visszakerüljek a legjobb tízbe” – írta Halep, aki jelenleg a kilencedik helyen áll.

Miután augusztusban kikapott Darija Sznigurtól az amerikai nyílt bajnokság első fordulójában, teljesen kimerültnek érezte magát, és úgy döntött, megfogadja orvosainak tanácsát, beleegyezett az orrműtétbe, hogy megszűnjenek a légzési problémái, amelyek hosszú évek óta hátráltatták, és egyre súlyosbodtak.

„Találkozunk a pályán, 2023-ban! Úgy érzem, még sok dolgom van a teniszpályán, és még vannak céljaim” – írta Halep.

(MTI)

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.