Tenisz: Medvegyev tudja, mi kell a világelsőség visszaszerzéséhez

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 14:17
null
Nem találta a játékát Monfils ellen (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a világelső férfi teniszező, Danyiil Medvegyev hétfőn kikapott az Indian Wiells-i torna 3. fordulójában a francia Gaël Monfilstől, amivel eldőlt, hogy mindössze három hét uralkodás után kénytelen visszaadni a szerb Novak Djokovicsnak a trónt. Az orosz a vereség után elárulta: tisztában van azzal, hogy miben kell még fejlődnie, ha vissza akarja szerezni a világranglista vezető helyét. Már pedig vissza akarja... 

Miután nagy meglepetésre Gaël Monfils 13 év után, pályafutása során másodszor legyőzte a hivatalban lévő világelsőt – ezúttal Danyiil Medvegyevet –, eldőlt, hogy az orosz világranglista-vezető a jövő heti rangsorban már csak második lesz. Az élen pedig az a Novak Djokovics áll majd, aki játék nélkül került vissza a lajtsrom élére, miután oltatlanként nem engedték be az Egyesült Államokba.

Medvegyev a veresége után érthetően nem volt túlzottan boldog, ám azt tudja, min kell javítania, hogy visszakerüljön a világranglista első helyére.

„Federer, Nadal és Djokovics is képes arra, hogy állandóan ugyanolyan magas szinten teniszezzen a körülményektől, a pályától, a borítástól, a hőmérséklettől, meg úgy nagyjából mindentől függetlenül. Nekem ebben kell még fejlődnöm, és ez egyben a tenisz legkeményebb része, hogy minden mérkőzésen ezt a csúcsteljesítményt tudd hozni. A Nagy Hármas ebben különbözik mindenki mástól, hogy ők képesek állandó jelleggel hozni ezt, s ezért nyernek rengeteg tornát és őrült meccseket” – közölte Medvegyev.

„Szóval ebben kell javulnom nekem is, mert szeretném visszaszerezni a világranglista első helyet, sőt, sokáig, a mostaninál sokkal tovább szeretném megőrizni. Igaz, ebbe akkor nem férnek majd bele olyan meccsek mint a mostani. Egyszerűen nem találtam meg a játékomat” – fogalmazott Medvegyev, aki a jövő héten, mindössze három hét uralkodás után csúszik vissza a második helyre a világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik