Tenisz: hét év után újra WTA-torna a Római Teniszakadémián

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 14:23
null
Szávay Ágnes korábban kétszer is megnyerte a tornát (Fotó: Szabó Miklós)
Hét év után idén visszatér Budapestre a 2014 óta Bukarestben rendezett salakpályás női tenisztorna – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

Márky Jenő jogtulajdonos kedden az MTI-nek elmondta, minden akadály elhárult az elől, hogy az általa vezetett Római Teniszakadémián folytatódjon a Hungarian Grand Prix.

A viadal 1996-tól 2013-ig zajlott a Római-parton, 2009-ben és 2010-ben Szávay Ágnes emelhette magasba a trófeát, legutóbb pedig a már kétszeres Grand Slam-bajnok román Simona Halep diadalmaskodott.

"Bár az elején sokkal egyszerűbbnek tűnt, hogy ez a torna visszaköltözzön Bukarestből Budapestre, végül két évig kellett küzdenem azért, hogy sikerüljön. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ebben a nehéz időszakban bíztak a versenyben és bennem, továbbá támogatták a közös törekvéseinket. Óriási sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy a megállapodásnak köszönhetően Magyarország továbbra is ott van a profi tenisz térképén, és Wimbledon után, valamint a tokiói olimpia előtt Budapest egy világszínvonalú eseményen láthatja vendégül a teniszelitet" – idézte az MTI Márky Jenőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik