Tenisz: Gálfi Dalma elveszítette a contrexéville-i torna döntőjét

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 16:49
null
Gálfi Dalma a döntőig szettet sem veszített (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap, 2019)
Elveszítette a contrexéville-i ITF-torna döntőjét Gálfi Dalma, miután 6:2, 6:2 arányban kikapott az ukrán Anhelina Kalinyinától.

 

A magyar teniszezőnő a döntőig szettet sem veszített: az első körben a francia Marine Partaud-t győzte le, majd a bolgár Elica Kosztován, az egyaránt francia Leolia Jeanjeanon és Amandine Hesse-en keresztül vezetett az útja a fináléba.

Ahol aztán Gálfinak az ukrán Anhelina Kalinyinával kellett megküzdenie, aki előbb 2:2-nél, majd 4:2-nél is brékelni tudott, így az első szettet nagyon simán, 6:2-re hozta le. A második játszmában 3:0-ra is vezetett a tornán negyedik helyen kiemelt Kalinyina, a magyar teniszező azonban visszabrékelt, és 3:1-re zárkózott. Végül ez nem volt elég ahhoz, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, hiszen az ukrán rögtön elvette az adogatását, így 6:2-re a második szettet is behúzta.

Az egyéni döntő után párosban is a tornagyőzelemért küzdött Gálfi Dalma a belga Kimberley Zimmermann oldalán. A magyar-belga páros az első helyen kiemelt Anna Danilina, Ulrikke Eikeri kazah-norvég kettős ellen lépett pályára. Az első játszmában kazah-norvég duó lenullázta ellenfelét, és 6:0-ra diadalmaskodott, azonban a magyar-belga páros egy 6:1-es szettgyőzelemmel tudott erre válaszolni. A döntőjátszmában aztán Gálfiék hamar kettős brékhátrányba kerültek, és igaz egy pontot el tudtak venni az ellenfél adogatásából, de így is elveszítették a harmadik szettet 10:4-re és így a döntőt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik