Tenisz: Djokovics nem hiszi magát Istennek – Becker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.20. 20:09
null
Boris Becker (balra) szerint élmény Novak Djokoviccsal dolgozni (Fotó: Reuters)
Boris Becker elmondta, mit szeret legjobban a tanítványában, a férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicsban.

 

„Imádja a sportot, nem csak a teniszt – mondta a korábbi német klasszis Djokovicsról a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség elnökének, Gianni Merlónak adott interjújában. – Érdekli minden. Otthon van a labdarúgásban, az atlétikában és a kosárlabdában is. Mindenkitől tanul. Szerény ember, hiába ő a világelső, nem hiszi magát Istennek. Öt nyelven beszél, és mindig fejlődni akar. Olyan valaki, aki mindig tudja, mi folyik körülöttünk, értelmiségi. Segít a gyerekeken, nagy szíve van, élmény vele dolgozni. Helyes az életszemlélete, lehet vele politikáról és gazdaságról is beszélni.”

Becker beszélt arról is, hogy pontosan milyen szerepe van a szerb kiválóság edzői stábjában.

„Én vagyok a vezetőedző, nevezhetnénk technikai igazgatónak is, aki egy négyfős stábot irányít – folytatta Becker. – Kettő közülük egy fizioterapeuta és egy erőnléti edző, ők már régóta együtt dolgoznak Novakkal. Marián Vajdát, a nevelőedzőjét sem túrtam ki, őrültség lett volna. Fontos szerep jut neki a munkámban. Beszéltünk egymással, és már az elején lefektettük az alapelveket: én vagyok a technikai igazgató, azaz az ember, akit hibáztatni lehet, ha nem megy Novaknak...”

Idén eddig nem nagyon lehetett hibáztatni Beckert, hiszen Djokovics csak két tornát nem nyert meg azok közül, amelyeken elindult. Monte-carlói veresége Becker szerint nem fizikai fáradtságnak tudható be, hanem annak, hogy Djokovics fejben kicsit „leeresztett” a nagy menetelésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik