MTI/B. L. 2020.11.16 21:55 Frissítve: 2020.11.16 22:04

Tenisz: Djokovics bizonytalan az ATP-kupa rendezésében

A világelső Novak Djokovics szerint még mindig nem biztos, hogy megrendezik-e januárban Ausztráliában a férfi teniszezők csapatversenyét, az ATP-kupát.

Djokovics reméli, lesz Australian Open (Fotó: AFP)

 

„Nem tudjuk, lesz-e ATP-kupa. Hallottunk néhány pletykát, hogy csak nyolc csapat indulhat. Nyilvánvalóan azt szeretnénk, hogy a dolgok ideálisak legyenek, de mi az ideális ilyen körülmények között?” – nyilatkozta Londonban, az ATP-világbajnokság helyszínén a szerb játékos.

Hozzátette, az ausztrál szövetségnek (TA) követnie kell az ország kormányának szabályozását és javaslatait, ezért úgy gondolja, hogy a címvédő szerb válogatott nem indulhat az ATP-kupán.

A csapatverseny tavalyi, első kiírását 24 együttes részvételével rendezték Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben.

Craig Tiley, a TA főnöke kijelentette, hogy terveik szerint az Ausztrál nemzetközi bajnokság előtt a felvezető tornákat is Victoria államban rendezik – beleértve az ATP-kupát is –, bár Daniel Andrews államelnök szerint ezt még nem lehet tényként kezelni.

A játékosoknak kéthetes karanténidőszakon kell átesniük a melbourne-i Grand Slam-torna előtt, ami logisztikai problémákat vet fel, mivel a szokásosnál jóval korábban kellene megérkezniük az országba.

Djokovics hozzátette, nagyon szeretne Ausztráliában játszani.

„A tenisz és a játékosok kedvéért remélem, hogy lesz Australian Open, valamint lehetőségünk lesz az ATP-kupán, és még legalább néhány tornán szerepelni” – nyilatkozta a világranglista vezetője.

2021.01.06 20:59:22

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Földrengésre vagy terrorista cselekményre van biztosításunk, de vírusra nincs. Így aztán az a pénz megy a kukába.« Egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a koedukált tenisztornák számának jelentős növekedését jósolják.

2020.12.28 20:11:34

Tenisz KLEIN RON

A második világháború óta először maradt el a wimbledoni torna – mégis láttunk idén teniszcsodákat.

2020.12.22 19:37:14

Tenisz KLEIN RON

„ Ő is szeret szórakozni, focizni, élvezni az életet. Csak kicsit csendesebb, mint én.”

2020.12.18 12:25:58

Tenisz GYŐRI FERENC

Manacorban minden feltétel adott a fejlődéséhez, Valkusz Máté mindezt a saját bőrén tapasztalta.

2020.12.11 11:33:06

Tenisz KLEIN RON

Ha elkalandozott Rafa figyelme az edzésen, Toni hozzávágta azt, ami a keze ügyébe került.