Nemzetisport.hu 2011.04.26 12:55 Frissítve: 2015.03.05 02:29

Tenisz: Bárkit le tudok győzni salakon, így Nadalt is - Djokovics

Novak Djokovics, a világranglistán jelenleg második helyen álló szerb teniszező úgy véli, bárkit legyőzhet salakpályás versenyen is, beleértve az ezen a borításon legjobban játszó világelsőt, Rafael Nadalt is. A spanyol teniszező idén a barcelonai és monte-carlói salakpályás tornát is megnyerte, melyeken Djokovics térdsérülése miatt nem tudott elindulni.

 

„Hiszem, hogy bárkit le tudok győzni salakon, beleértve Nadalt is, aki a legnagyobb kihívást jelenti. Óriási önbizalommal játszom ellene. Még mindig ő a legnagyobb ellenfél, és az előttünk álló tornák legnagyobb esélyese is, mivel remekül játszik ezen a borításon" – nyilatkozta Novak Djokovics.

A szerb teniszező 2011-ben még veretlen, huszonnégy mérkőzésen nem talált legyőzőre. Az év első Grand Slam-viadala, az Australian Open megnyerése után Dubaiban, Miamiban és Indian Wellsben is feljutott a csúcsra – igaz, salakon még nem játszott idén, hiszen mind a négy tornagyőzelmét kemény pályán aratta.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.

2022.03.29 23:45:41

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Ashleigh Barty tündérmesébe illő negyedszázados élettörténete derült égből villámcsapásszerű fordulatot vett, és ahelyett, hogy az ausztrál teniszfenomén további győzelmi esélyeit latolgathatnánk, idő előtti (újabb) búcsújának okain tűnődhetünk.