Tenisz: Babosék megnyerték párosban a bogotái tornát

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 22:44
null
Babos Tímea második WTA-tornagyőzelmét aratta párosban (Fotó: Reuters)
Babos Tímea és a luxemburgi Mandy Minella megnyerte a bogotái női tenisztorna páros versenyét, miután a fináléban két szettben legyőzte az elsőként rangsorolt Eva Birnerová, Alekszandra Panova cseh, orosz párost.

 

Babos Tímea és Mandy Minella Bogotában azzal a céllal ment ki a pályára a páros fináléjában, hogy a hobarti tornával ellentétben meg is nyerje már azt. Második kiemeltként nehéz feladat állt előttük, hiszen az elsőként rangsorolt Eva Birnerová, Alekszandra Panova páros várt rájuk.

Jobban kezdett az ellenfél, 2:0-ra elhúzott, és 4:2-ig megtartotta előnyét. Csakhogy ekkor Babos és társa belelendült, zsinórban négy játékot nyerve, azaz kétszer visszabrékelve 6:4-re hozta az első játszmát.

Babosék a második szettre is átmentették lendületüket, az első három gémet megnyerték, azaz zsinórban hat pontot szereztek. Ezután azonban összeszedte magát az első kiemelt duó, feljött 3:2-re, és szerválhatott az egyenlítésért. Csakhogy Panova bréklabdánál kettős hibát követett el, és Babosék újabb brékjükkel visszaszerezték a lélektani előnyt.

Éltek is vele, s ami nem sikerült kemény pályán Ausztráliában, összejött Kolumbiában salakon. Babos másodszor nyert WTA-tornát párosban, tavaly júniusban a tajvani Hszie Szu-Vej oldalán győzött Birminghamben.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült megnyernünk ezt a versenyt! Korábban is mondtam, jó párost alkotunk Mandyvel, ez ismét bebizonyosodott. Boldog vagyok, hogy jól játszottunk, annak is örülök, hogy a döntőben sem veszítettünk játszmát. Remélem, a következő versenyeken is sikerül jó eredményt elérnem!” – nyilatkozta Babos a döntőt követően.

A 19 éves magyar teniszező jövő héten a brazíliai Florianópolisban szerepel a 235 ezer dolláros WTA Brasil Tennis Cupon, első ellenfele Valerija Szavinyih lesz. Párosban is rajthoz áll, ezúttal a japán Date-Krumm Kimiko oldalán.

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, BOGOTÁ (235 000 dollár, salak)
PÁROS, DÖNTŐ

Babos, Minella (magyar, luxemburgi, 2.)–Birnerová, Panova (cseh, orosz, 1.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik