Roland Garros: Williams a négy között, Bacsinszky káprázatos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 16:09
A világelső Serena Williams két sima szettben, 6:1, 6:3-ra legyőzte a 17. kiemelt olasz Sara Erranit a Roland Garros női egyesének negyeddöntőjében, ezzel negyedszer jutott be a legjobb négy közé a salakpályás Grand Slam-tornán. Az amerikai az elődöntőben a svájci Bacsinszky Tímeával találkozik, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A 2002-es és 2013-as győztes Serena Williams nem adott esélyt az olasz Sara Erraninak, aki 27 perc alatt 6:1-re elbukta az első játszmát. A 17. kiemeltnek a második játszmában sem termett sokkal több babér, 3:3-ig tartotta a lépést az amerikaival, majd kétszer is elveszítette az adogatójátékát.Serena Williams nem adott esélyt az olasz Sara Erraninak, aki 27 perc alatt 6:1-re elbukta az első játszmát. A 17. kiemeltnek a második játszmában sem termett sokkal több babér, 3:3-ig tartotta a lépést az amerikaival, majd kétszer is elveszítette az adogatójátékát.

A harminckilenc nyerőt ütő Serena kilencedszer verte meg Erranit, és pályafutása során negyedik alkalommal jutott be a Roland Garroson a legjobb négy közé. Az olasz játékos 38 meccsén 36-szor kikapott, amikor top 5-ös játékossal találkozott.

A Grand Slam-tornákon sorozatban 19. győzelmét arató világelső az idén szenzációs formában teniszező svájci Bacsinszky Tímeával csap össze az elődöntőben, aki két szettben megverte a top 30-as játékosok ellen 0–8-as mutatóval álló belga Alison Van Uytvanckot.

A 23. kiemelt svájci az első szett elején dupla brékelőnybe került, amit riválisa nem tudott ledolgozni, míg a második játszmában 5:5-nél újból elvette a belga adogatójátékát.

Patty Schnyder 2004-es menetelése óta Bacsinszky az első svájci női játékos, aki Párizsban bejutott a legjobb négy közé. A magyar édesanyával büszkélkedő teniszező az idén 32 győzelemnél jár egyesben, ami Carla Suárez-Navarro után a legtöbb a hölgyek között. Bacsinszky tavaly ilyenkor a világranglista 112. helyén állt, a Roland Garros után azonban már top 20-as játékosnak vallhatja magát.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Errani (olasz, 17.) 6:1, 6:3
Bacsinszky (svájci, 23.)–Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)– Bacsinszky (svájci, 23.)
Ivanovics (szerb, 7.)–Safárová (cseh, 13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik