Babos számára az elődöntő jelentette a végállomást

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 17:51
null
Babos Tímeának az elődöntőig tartott a kolumbiai menetelés (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A bogotái női tenisztorna elődöntőjében véget ért Babos Tímea menetelése, az orosz Alekszandra Panova egy óra játékot követően magabiztosan, 6:2, 6:3-ra legyőzte a magyar lányt.

 

A 18 éves Babos mindössze harmadik WTA-tornáján indulva sorozatban a hazai Lizarazót (6:0, 6:1), a 3. helyen kiemelt olasz Oprandit (7:6, 6:4), majd pénteken a kazah Svedovát (6:4, 6:4) győzte le, kiharcolva az elődöntőbe jutást.

Ott a világranglista-118. orosz Panova várt rá, akivel tegnap már párosban összecsapott Valerija Szavinih oldalán, és bár Baboséknak a szuper tie-breakben mérkőzéslabdájuk is volt, végül három szettben elbuktak (4:6, 7:5, 10–12).

A találkozót az orosz lány kezdte, és miután hozta adogatását, a 40:15 ellenére bréklabdához jutott Babos játékánál, de ezt utóbbi még hárította (1:1). A felek 3:2-es Panova-vezetésig fej fej mellett haladtak, ekkor azonban az orosz az újabb fogadóelőnnyel már élni tudott, és miután sajátjánál nem hibázott, 5:2-nél Babosnak a szettben maradásért kellett adogatnia.

Ez nem jött össze, 0:30-nál a magyar lány két kettőshibával elbukta a játszmát – 32 perc után 2:6-ot mutatott az eredményjelző.

A másodikat sokkal jobban kezdte Babos, hiszen mindjárt három bréklabdához jutott, amelyek közül a másodikkal már élt is, gyorsan előnybe kerülve (1:0).

Sokáig nem örülhetett azonban, egy fogadóesélyt ugyan még hárított a következő gémben, de a másodikat már kihasználta Panova, aki simán hozta a saját játékát (1:2).

Babos ráadásul a következő két játékát is elbukta, míg az orosz hozta az övét, így 5:1-nél Panova a döntőbe jutásért adogathatott. Babos gyorsan három bréklabdához jutva ezt még megakadályozta, majd a saját játékát is megnyerve 5:3-ra szépített, de Panova 40:15-nél két mérkőzéslabdához jutott. Honfitársunk az elsőt még hárította, a másodikat viszont már nem, így Panova 66 perc játékot követően 6:2, 6:3-mal megnyerte a találkozót.

Az orosz játékos ellenfele a fináléban Lara Arruabarrena-Vecino lesz, aki két szettben legyőzte a romániai Gallovits-Hall Edinát.

WTA-TORNA, XX COPA BBVA COLSANITAS, BOGOTÁ (220 000 dollár, salak)
ELŐDÖNTŐ
Panova (orosz)–Babos (magyar) 6:2, 6:3
Arruabarrena-Vecino (spanyol)–Gallovits-Hall (romániai) 6:4, 6:3
A FINÁLÉ PÁROSÍTÁSA
Arruabarrena-Vecino (spanyol)–Panova (orosz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik