Aus. Open: Stollárék kiestek, Babosék továbbjutottak a női párosban

Vágólapra másolva!
2020.01.24. 02:46
null
Babosék a 32 közé kerültek (Fotó: AFP)
Az Australian Open női párosának első fordulójában a tavalyi döntős, két éve győztes Babost Tímea, Kristina Mladenovic páros két játszmában felülmúlta Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román duót, míg Stollár Fanny az ukrán Dajana Jasztremszkával az oldalán 68 perc alatt búcsúzott a Kveta Peschke, Demi Schuurs duóval szemben.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.)–Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán) 6:4, 6:2

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a második kiemelt magyar, francia páros számára, mert Babos Tímea rögtön elbukta az adogatójátékát, más kérdés, hogy azonnal visszabrékeltek, ám a harmadik játék megint a szlovén, román kettősé lett, ám ezzel véget is ért a „brékfesztivál” – legalábbis a játszma végéig. Feljavult ugyanis az adogatójáték mindkét párosnál, s a következő hat szervajáték mindössze egy kihasználatlan bréklabdát hozott – azt Babos nem tudták érvényre váltani. Olaruék 5:4-es vezetésénél a 2018-as győztes páros egy brékkel egyenlített, majd saját adogatását hozta, s a végén ismét elvette ellenfeléét, így végül 7:5-re nyerte az első játszmát.

Ekkor a Babosékkal egyidőben kezdő Stollár Fanny Dajana Jasztremka páros számára már véget ért az első játszma, igaz ellenkező előjellel, ők ugyan 6:4-re elvesztették azt a 8. kiemelt Kveta Peschke, Demi Schuurs cseh, holland duó ellen, miután legelső adogatásukat elvesztették, s ez elég is volt a játszmához az ellenfélnek, miután mindenki hozta a saját adogatását a továbbiakban.

A második játszmában Stollárék már sokkal kevesebb erőfeszítésre kényszerítették a cseh, holland párost: az első adogatásuk megnyerése volt egyban az utolsó is, amit meg tudtak tartani, valamint egyszer még elvették Schuuresék játékát, de többre nem futotta. Stollár és Jasztremszka 6:2-re elvesztette a játszmát, így számukra véget ért a női páros.

Mire Stollárék kiestek, addigra már Babosék is esélyeshez méltóan játszottak, igaz, a második játszma elején akadt egy több mint tíz perces játék, aztán 2:1-es vezetésüknél elvették Jakupovicék adogatását, s majd 4:2-nél akadt némi vitája Babosnak a székbíróval a szervára rendelkezésre álló órával kapcsolatban, de ez sem zökkentette ki őket a ritmusból, s végül a vártnál talán picit nehezebben, de bő másfél óra alatt két játszmában kerültek a következő fordulóba.

A következő ellenfele a tavalyi döntő magyar, francia párosnak Ashleigh Barty, Julia Görges ausztrál, német duó lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik