ATP-kupa: Rubljov és Medvegyev megnyerte a tornát az oroszoknak

Vágólapra másolva!
2021.02.07. 08:30
null
Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov megnyerte az ATP-kupát az oroszoknak (Fotó: AFP)
Andrej Rubljov Fabio Fogninit, Danyiil Medvegyev pedig Matteo Berrettinit győzte le két játszmában az Australian Opent felvezető ATP-kupa vasárnapi döntőjében, így Oroszország 2–0-ra megverte Olaszországot, és elhódította a trófeát.

A döntő első mérkőzésén Rubljov hatvanegy perc alatt végzett Fogninivel (6:1, 6:2), majd Medvegyev szűk másfél óra alatt elintézte Berrettinit (6:4, 6:2), így a páros meccs lejátszására már nem is volt szükség – ami orosz szempontból egyáltalán nem baj, ugyanis Aszlan Karacev sem Rubljov, sem Jevgenyij Donszkoj oldalán nem tudott meccset nyerni ezen a héten.

Ellenben Rubljov (8. a világranglistán) és Medvegyev (4.) egyesben mind a négy mérkőzését megnyerte az idei ATP-kupán. Előbbi játékos a 2020-as szezon kezdete óta összesen 45 győzelemnél jár az ATP Touron, ezzel ranglistaelső, utóbbi pedig tavaly november óta zsinórban a 14. meccsén diadalmaskodott.

MEVDEGYEV GYŐZELME EGYBEN AZ OROSZOK SIKERÉT IS JELENTETTE

Az oroszok a csoportküzdelmek során Argentínát és Japánt, míg az elődöntőben az Alexander Zverev nevével fémjelzett Németországot győzték le.

ATP-KUPA (MELBOURNE)
DÖNTŐ
Oroszország–Olaszország 2–0
Andrej Rubljov
–Fabio Fognini 6:1, 6:2
Danyiil Medvegyev–Matteo Berrettini 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik