Megvan Federer idei második tornagyőzelme

Vágólapra másolva!
2011.11.06. 19:28
null
Egy újabb kedves kép kerülhet Federerék családi albumába (jobbra) (Fotó: Reuters)
Címkék
Roger Federer megszerezte második 2011-es tornagyőzelmét, miután a bázeli férfi teniszverseny döntőjében két sima játszmában legyőzte a japán Nisikori Keit. Valenciában a spanyol Marcel Granollers nyert, a fináléban Juan Mónacót legyűrve.

 

Nisikori Kei nem tudta megismételni a szombaton, Novak Djokovics ellen nyújtott produkcióját, erről azonban nagyrészt ellenfele tehetett. Federer ugyanis rendkívül magabiztosan játszott, az első szettben például csak egy labdamenetet veszített adogatóként.

A japán a második játszmában már nagyobb ellenállást tanúsított, de így sem tudta megakadályozni a svájcit abban, hogy begyűjtse ötödik tornagyőzelmét szülővárosában. Az utóbbi hat évben csak egyszer, 2009-ben kapott ki a bázeli viadalon, akkor Djokovics verte meg őt a fináléban.

Federernek ez volt idén mindössze a második tornagyőzelme (összesen pedig a 68.), az elsőt még az év elején, Dohában aratta.

„Túl erős volt ma nekem – mondta Nisikori a meccs után. – A legjobbamat próbáltam nyújtani, de nem hagyta.”

Valenciában szintén hazai játékos emelhette fel a győztesnek járó trófeát, Marcel Granollers ugyanis kiélezett mérkőzésen legyűrte Juan Mónacót. Az elődöntőben egy másik argentint, Juan Martín del Potrót búcsúztató spanyol – aki tavaly elbukta a valenciai döntőt David Ferrerrel szemben – szintén második versenyét nyerte meg idén, pályafutása során pedig a harmadikat.

ATP 500-AS TORNA, SWISS INDOORS BASEL, BÁZEL
(1 225 000 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Federer (svájci, 3.)–Nisikori (japán) 6:1, 6:3
ATP 500-AS TORNA, VALENCIA OPEN, VALENCIA
(1 357 000 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Granollers (spanyol)–Mónaco (argentin) 6:2, 4:6, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik