„Kezdtem kifogyni a trükkökből” - mondja az oroszőrjítő amerikai hokis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 09:08
null
Oshie gyakorolhatta a specialitását (Fotó: Reuters)
„Oshie! Oshie! Oshie! Oshie!" – a közösségi videomegosztókon terjedő videók alapján ez a kántálás visszhangzott a legtöbb amerikai sportbárban. T. J. Oshie, az amerikai férfi jégkorong-válogatott játékosa hat rávezetéses lövést vállalt el az oroszok ellen megnyert mérkőzésen, és elképesztő cselekkel vadította meg a hazaiak kapusát, Szergej Bobrovszkijt. A büntetőspecialista Oshie maga is azt mondta, jó, hogy vége lett, mert már pont kezdett kifogyni a trükkökből.

„Néztem vissza a kispadra, hogy el akarja-e vállalni más is. Az utolsó kettőnél már azt mondtam a srácoknak, hogy kezdek kifogyni a trükkökből” – vigyorgott Oshie, akiről már azt találgatják az amerikaiak, vannak-e a felmenői között istenségek, vagy ő maga földönkívüli. Wikipedia-adatlapjához ideiglenesen hozzátettek egy mondatot „Oshie egy amerikai hős.”

„Azon járt az agyam egyfolytában, hogy ki tudok-e még valami újat találni, meg tudom-e még lepni a kapust. Néha kénytelen voltam ugyanazt a trükköt elővenni, nagyon boldog voltam, amikor vége lett” – tette hozzá.

Dan Bylsma, az amerikaiak szakvezetője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, miért küldte újra és újra vissza Oshie-t párbajozni Bobrovszkijjal. A statisztika is emellett szól: Oshie NHL-pályafutása alatt 46 rávezetéses kísérletből 28-at belőtt, ebben a szezonban 10-ből hetet, és értékesítette egyetlen büntetőjét is.

„T. J. kivételesen jó a szétlövésben, az egész pályafutása alatt remek volt. Messze a legjobb büntetőspecialista a számokat tekintve, ebben a szezonban pláne. Láttuk, milyen remek cseleket dob be akkor is, amikor kihagyja, így úgy döntöttünk, az összeset ő lövi. Azért öregedtem egy-két évet a párbaj alatt” – nyilatkozta Bylsma.

„Ilyet én még életemben nem láttam. Nem is gondoltam, hogy ekkora a repertoárja, ennyi cselt tud bedobni” – csodálkozott az amerikaiak védője, Ryan McDonagh.

Ez kimaradt... (Fotó: Reuters)
Ez kimaradt... (Fotó: Reuters)
Ez viszont bement (Fotó: Reuters)
Ez viszont bement (Fotó: Reuters)
„Mit vétettem, hogy már megint ő lő nekem?!” (Fotó: Reuters)
„Mit vétettem, hogy már megint ő lő nekem?!” (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik