Az ausztrál zászlóvivő aranyos napja

Vágólapra másolva!
2010.02.19. 04:45
null
Brighté az ausztrálok első vancouveri aranyérme (Fotó: Reuters)
Ausztrál győzelmet hozott a női hódeszkások félcső döntője a vancouveri téli olimpián: az auszik zászlóvivője, Torah Bright diadalmaskodott két amerikai versenyző, a címvédő Hannah Teter és Kelly Clark előtt.

 

Az esélyesek közül a későbbi győztes, az olimpia előtt agyrázkódást szenvedő Brightnak nem volt könnyű napja: két trükkje után is esett első döntőbeli gyakorlatánál, viszont félelmetesen erős elemeket mutatott be, és másodjára sokkal pontosabb is volt, öt kitűnő ugrással került vezető helyre.

Igaz, egy trükköt így sem húzott elő: egy rendkívül nehéz, női versenyen még sosem látott elemet nem mutatott be, hiába gyakorolta hónapok óta – így is elég volt a pontszáma. Bright 2.6 pontot vert a címvédő Teterre, míg a Salt Lake City-i aranyérmes, Kelly Clark két hibája ellenére megszerezte a bronzérmet.

A verseny krónikájához tartozik egy baleset is: az éremesélyes spanyol Queralt Castellet a döntő előtti edzés során bukott és elájult, kórházba kellett szállítani – szerencsére azóta magához tért, és jól érzi magát.

Bright aranyérme a negyedik ausztrál olimpiai elsőség a téli olimpiák történetében – előtte 2002-ben Steven Bradbury és Alisa Camplin, Torinóban Dale Begg-Smith ünnepelhetett.

VANCOUVER 2010 
HÓDESZKA 
NŐI FÉLCSŐ, DÖNTŐ 
1. Torah Bright (ausztrál)45.0 pont
2. Hannah Teter (amerikai)42.4 pont
3. Kelly Clark (amerikai)42.2 pont
4. Liu Csia-jü (kínai)39.3 pont
5. Sophie Rodriguez (francia)34.4 pont
6. Mercedes Nicoll (kanadai)33.0 pont
A TELJES EREDMÉNYSORT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG! 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik