Villarreal: „Örülnék, ha Szalai Ádám visszatérne Spanyolországba”

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 10:57
null
A Villarrealt erősítő Daniel Parejo jól emlékszik a Real Madrid utánpótlásában eltöltött időszakára, amikor együtt játszott Szalai Ádámmal (Fotó: Villarreal CF)
Daniel Parejo, a spanyol élvonalbeli Villarreal labdarúgócsapatának középpályása nehéz mérkőzésre számít vasárnap a Barcelona ellen, és örülne, ha Szalai Ádám visszatérne Spanyolországba.

 

– Lát esélyt a viharos időszakot átélő Barcelona vasárnapi legyőzésére?
– Mindenki tudja, milyen volt a katalán klub nyara, de attól még a Barcelonáról van szó, a világ egyik legjobb csapatáról, sohasem könnyű ellene nyerni, főleg vendégként – mondta a La Liga által szervezett nemzetközi videointerjúban Daniel Parejo, a Villarreal négyszeres spanyol válogatott középpályása, akinek a Nemzeti Sport is feltehetett egy kérdést. – Nehéz meccsre számítok, leginkább abban bízhatunk, hogy nekünk ez lesz a harmadik bajnokink, a Barcelonának pedig csak az első, így talán jobb formában várjuk a találkozót.

– Nyilvánvalóan könnyebb helyzetben lenne a Villarreal, ha Lionel Messi a nyáron távozott volna a Barcától.
– A riválisok szempontjából valóban rossz hír, hogy maradt, a spanyol futball egészét tekintve viszont nagyon jó hír, hogy egy évig még biztosan a Barcelonában játszik. A világ valaha volt legjobb játékosának tartom, a bajnokság sokat profitálhat abból, hogy továbbra is a La Ligában varázsol.

– Hogyan élte meg, hogy a nyáron kilenc év után távoznia kellett a Valenciától?
– Ami történt, megtörtént. Figyelembe véve a klub helyzetét és az enyémet, az tűnt a legjobb döntésnek, ha távozom. A futball ilyen, a játékosok, az edzők és a vezetőségi tagok is folyamatosan jönnek-mennek. Mostantól az a célom, hogy minél jobban teljesítsek a Villarrealban, és ott legyek a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságon.

– A nyáron tovább erősödött a csapat, a kispadra érkezett Unai Emery, és sokan dobogóesélyesnek tartják a Villarrealt. Nem érzi, hogy túl nagy a teher?
– Egyáltalán nem. A cél kétségtelenül az, hogy a következő idényben indulhassunk a Bajnokok Ligájában. A Barcelona és a Real Madrid kiemelkedik a mezőnyből, a harmadik-negyedik helyért több csapat verseng, és az Atlético Madrid is nagyon erős. Hosszú az idény, a bajnokság, illetve a kupa mellett az Európa-ligában is érdekelve vagyunk, korai bármiről beszélni. A keretünk elég erős ahhoz, hogy az első négy között végezzünk.

– Alfredo Di Stéfano korábban elismerőn nyilatkozott önről, a Real Madrid története egyik legnagyobb tehetségének nevezte. Hogyan emlékszik vissza a legendás csatárra?
– Akkoriban fiatal voltam, az ő dicséreténél többet aligha kívánhat egy játékos. Leírhatatlan, mit éreztem, amikor mondta. Mindig támogatott, közvetlen volt, segített, a nehéz időszakokban is hitt bennem. Ez nagyon jólesett, egyúttal óriási felelősséggel járt. Azóta is igyekszem bizonyítani, hogy nem tévedett velem kapcsolatban.

– Mennyire emlékszik Szalai Ádámra, akivel korábban együtt játszott a Real Madrid utánpótlásában? – kérdezte lapunk a harmincegy éves játékost.
– Jól emlékszem rá, még fiatal volt, amikor a Real Madridhoz került. Jó futballista, aki tíz éve szerepel a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott német Bundesligában. Örülnék, ha visszatérne Spanyolországba, de ehhez bizonyítania kell. A képességei adva vannak, ez már akkor is látszott, amikor Madridban volt. Ezúton is a legjobbakat kívánom neki!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik