La Liga: e két csapat küzd meg az utolsó feljutó helyért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.18. 23:58
A Getafe és a Tenerife vívja a feljutásért folyó rájátszás döntőjét a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A madridi csapat az Huescát, míg a „szigetlakók” a Cádizt búcsúztatták az elődöntőben.

A Getafe idegenben kétgólos előnyét leadva 2–2-es döntetlent játszott az Huescával, hazai pályán azonban simán, 3–0-ra nyert, így 5–2-es összesítéssel bejutott a playoff döntőjébe.Getafe idegenben kétgólos előnyét leadva 2–2-es döntetlent játszott az Huescával, hazai pályán azonban simán, 3–0-ra nyert, így 5–2-es összesítéssel bejutott a playoff döntőjébe.

A másik ágon a Tenerife és a Cádiz csapott össze, és mindkét mérkőzésen a hazaiak nyertek 1–0-ra. A Kanári-szigeteken rendezett visszavágón a hosszabbításban sem esett gól, de tizenegyesekre nem került sor, mert abban az esetben, ha a párharc 210 perc után döntetlenre végződik, és az idegenben szerzett gól szabályát nem tudják alkalmazni, akkor a 42 fordulós alapszakasz végén elfoglalt helyezés rangsorol. Márpedig a tabellán a Tenerife a negyedik lett, míg a Cádiz két ponttal lemaradva az ötödik.

SEGUNDA DIVISIÓN, RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT
ELŐDÖNTŐ
Huesca–Getafe 2–2, Getafe–Huesca 3–0
Továbbjutott: a Getafe 5–2-es összesítéssel

Cádiz–Tenerife 1–0, Tenerife–Cádiz 1–0
Továbbjutott: a Tenerife 1–1-es összesítéssel, jobb alapszakaszbeli helyezése alapján

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Június 21.: Tenerife–Getafe
Június 24.: Getafe–Tenerife

A Levante és a Girona már korábban feljutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik