MTI 2018.04.25 09:48 Frissítve: 2018.04.25 10:00

Sevilla: menesztették a sportigazgatót, Montella marad

A Sevilla labdarúgócsapatának vezetősége úgy döntött, a következő szezontól már nem Oscar Arias lesz az együttes sportigazgatója, Vincenzo Montella vezetőedző viszont jelen állás szerint folytathatja a munkáját.

 

A spanyol klub elöljárói kedden öt órán át tárgyaltak a csapat helyzetéről, s végül úgy döntöttek, hogy új sportigazgatót keresnek.

Ariast egy éve nevezték ki, miután elődje, Ramón Rodríguez 17 esztendőt követően távozott a klubtól. A Monchinak hívott sportigazgató óriási elismerést vívott ki magának nemzetközi szinten is a Sevillánál végzett munkájáért, amely során az együttes többek között ötször megnyerte a második számú európai kupasorozatot (UEFA-kupa/Európa-liga). Utódja viszont nem tudott maradandót alkotni.

A gárda a mostani szezonban nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, annak ellenére sem, hogy a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott, míg a Király-kupában döntős volt. A válságstáb keddi ülésére többek között éppen a szombati kupadöntőn látottak miatt volt szükség, a Sevilla ugyanis komolyabb ellenállás nélkül, megalázóan simán, 5–0-ra kapott ki az FC Barcelonától. A bajnokságban ráadásul csak a hetedik a csapat, amely a legutóbbi hat La Liga-mérkőzésén nyeretlen maradt.

A gyenge szereplés ellenére ugyanakkor még élvezi a bizalmat az olasz Montella, aki decemberben vette át a kispadot Eduardo Berizzótól. Viszont a szakemberrel szemben egyértelmű elvárás, hogy a bajnokság végén a legjobb hétben legyen az együttes, mert csak így biztosíthatja a helyét az Európa-ligában.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.