S. T. J. 2021.10.27 23:10 Frissítve: 2021.10.27 23:27

Mi történt a Barcelonával? • Hamarosan kiderül, mikor térhet vissza Holman

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

A Barcelona hosszú időn át az egyik európai topklub volt, az utóbbi időben azonban jobbára a kínos bukásairól szólnak a hírek. Címlapsztori című összeállításunkban annak jártunk utána, mi történhetett a katalán klubnál. Nos, a hanyatlásnak már korábban is voltak jelei, elég a Bayern München elleni, tavaly augusztusban 8–2-re elveszített BL-negyeddöntőt említeni, holott azon a meccsen még Lionel Messi és Luis Suárez is a csapat tagja volt. Talán akkor bizonyosodott be végleg, hogy a Barcelona jócskán leszakadt az európai topcsapatoktól. Kulcsfontosságú volt Neymar 2017-es távozása is. Megnéztük, mi lehet a kiút.

A Slovan magyar játékosa, Holman Dávid profin vágott bele a súlyos sérülés utáni rehabilitációba is. Az ötszörös magyar válogatott játékosnak a bal térdében szakadt el az elülső keresztszalag, július 8-án operálták, azaz lassan négy hónapja. Arra voltunk kíváncsiak, a pozsonyi Slovan légiósának hol tart a rehabilitációja, és hogyan viseli a helyzetet. Nos, a 28 esztendős középpályásnak szerencséje volt, hogy pozsonyi csapattársa, Vladimír Weiss révén egy bécsi klinika specialistája különleges eljárással műtötte meg. November 6-án esedékes a négy hónapos kontroll, akkor már meg lehet jósolni, mikor térhet vissza a futballpályára.

Bátyjáért, a szívizomgyulladással otthon ülő Zoltánért is küzdött az oslói világbajnokságon Lévai Tamás, aki végül ötödikként zárta élete első felnőttvilágversenyét. A birkózófamília középső tagja bízik benne: egy új aranygeneráció van születőben, testvérével a soraiban. Szerencsére a múlt hónapban elvégzett kontrollvizsgálatok után már biztatóbb lett a kép Zoltán esetében is. A legrosszabb forgatókönyvtől valószínűleg nem kell tartani, mi több, a négyhavi teljes kényszerpihenőt követően már elkezdhetett egyéni erősítőgyakorlatokat is végezni.

2021.11.24 19:14:31

Spanyol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Sohasem viselkedett úgy, mintha sztár lenne, mindig a földön jár, és segít, akinek csak tud.”

2021.11.21 15:05:18

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A hazaiaknak csak fellángolásai voltak, a Real Madrid három góllal nyert.

2021.11.20 17:42:53

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Xavi Hernández egy újoncot is pályára küldött • A katalánok Memphis Depay tizenegyesgóljával nyertek.

2021.11.13 23:10:13

Spanyol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ki tudja, talán már egy leendő stábtagot választott Xavi?

2021.11.07 21:55:31

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Élt azzal a munícióval, amelyet saját magának fölhalmozott játékosként.