Mi történt a Barcelonával? • Hamarosan kiderül, mikor térhet vissza Holman

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.10.27. 23:10
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

A Barcelona hosszú időn át az egyik európai topklub volt, az utóbbi időben azonban jobbára a kínos bukásairól szólnak a hírek. Címlapsztori című összeállításunkban annak jártunk utána, mi történhetett a katalán klubnál. Nos, a hanyatlásnak már korábban is voltak jelei, elég a Bayern München elleni, tavaly augusztusban 8–2-re elveszített BL-negyeddöntőt említeni, holott azon a meccsen még Lionel Messi és Luis Suárez is a csapat tagja volt. Talán akkor bizonyosodott be végleg, hogy a Barcelona jócskán leszakadt az európai topcsapatoktól. Kulcsfontosságú volt Neymar 2017-es távozása is. Megnéztük, mi lehet a kiút.
A Barcelona hosszú időn át az egyik európai topklub volt, az utóbbi időben azonban jobbára a kínos bukásairól szólnak a hírek.
Címlapsztori című összeállításunkban annak jártunk utána, mi történhetett a katalán klubnál. Nos, a hanyatlásnak már korábban is voltak jelei, elég a Bayern München elleni, tavaly augusztusban 8–2-re elveszített BL-negyeddöntőt említeni, holott azon a meccsen még Lionel Messi és Luis Suárez is a csapat tagja volt. Talán akkor bizonyosodott be végleg, hogy a Barcelona jócskán leszakadt az európai topcsapatoktól. Kulcsfontosságú volt Neymar 2017-es távozása is. Megnéztük, mi lehet a kiút.

A Slovan magyar játékosa, Holman Dávid profin vágott bele a súlyos sérülés utáni rehabilitációba is. Az ötszörös magyar válogatott játékosnak a bal térdében szakadt el az elülső keresztszalag, július 8-án operálták, azaz lassan négy hónapja. Arra voltunk kíváncsiak, a pozsonyi Slovan légiósának hol tart a rehabilitációja, és hogyan viseli a helyzetet. Nos, a 28 esztendős középpályásnak szerencséje volt, hogy pozsonyi csapattársa, Vladimír Weiss révén egy bécsi klinika specialistája különleges eljárással műtötte meg. November 6-án esedékes a négy hónapos kontroll, akkor már meg lehet jósolni, mikor térhet vissza a futballpályára.

Bátyjáért, a szívizomgyulladással otthon ülő Zoltánért is küzdött az oslói világbajnokságon Lévai Tamás, aki végül ötödikként zárta élete első felnőttvilágversenyét. A birkózófamília középső tagja bízik benne: egy új aranygeneráció van születőben, testvérével a soraiban. Szerencsére a múlt hónapban elvégzett kontrollvizsgálatok után már biztatóbb lett a kép Zoltán esetében is. A legrosszabb forgatókönyvtől valószínűleg nem kell tartani, mi több, a négyhavi teljes kényszerpihenőt követően már elkezdhetett egyéni erősítőgyakorlatokat is végezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik