La Liga: lejár a szerződése, távozik a Bilbao trénere – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 16:43
null
Marcelino egy év után távozik a Bilbao éléről (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) 8. helyen végző Athletic Bilbao a hivatalos oldalán jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Marcelino García Toral vezetőedző júniusban lejáró szerződését, így a spanyol szakember távozik a klub éléről.

 

Marcelino García Toral (Marcelino) 2021 januárjában, Gaizka Garitanótól vette át az Athletic Bilbao irányítását, és mindössze két héttel a kinevezése után megnyerte a csapattal a spanyol Szuperkupát. Ráadásul az elődöntőben a Real Madridot búcsúztatták, míg a döntőben az FC Barcelonát győzték le 3–2-re.

Az elmúlt évadban egyetlen címet sem nyert a Bilbao, ráadásul az Európa-konferencialiga-selejtezőt érő 7. helyről is lecsúszott.

Emlékezetes, hogy az 56 éves spanyol szakembert néhány hónappal azután rúgták ki az előző munkahelyéről (Valencia), hogy 2019-ben Király-kupát nyert a csapattal. Az ügy hátterében a Peter Lim tulajdonossal való összezördülés állt.

Marcelino 2013 és 2016 között a Villarrealt, 2011 és 2012 között a Sevillát vezette, de korábban dolgozott a Zaragozánál és a Sporting Gijónnál is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik