Király-kupa: Raúl García a hős – tizenegyesekkel jutott tovább az Athletic Bilbao

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 23:47
null
Raúl García fejesével egyenlített ki az utolsó pillanatokban a baszk csapat (Fotó: Getty Images)
A Real Betis egy hajrában szerzett góllal még vezetett, ám az Athletic Bilbao a rendes játékidő hosszabbításának utolsó percében kiegyenlített, s tizenegyespárbajban pedig továbbjutott a spanyol labdarúgó Király-kupa utolsó, csütörtök esti negyeddöntőjében.

 

Helyzet nem sok, sárga lapos figyelmeztetés annál több volt a Real Betis és az Athletic Bilbao összecsapásán. A két csapat játékosait a rendes játékidőben összesen nyolcszor fegyelmezte a játékvezető, míg kaput eltaláló lövésből csupán négyet jegyezhettünk fel.

A hazaiak vezető gólja a 84. percben született: Nabil Fekir szólója után egy védő lábáról került a labda Juanmi elé, aki köszönte szépen és értékesítette a kínálkozó lehetőséget (1–0). A vendégek azonban az utolsó pillanatban (94. perc) Raúl García parádés fejesével kiegyenlítettek és hosszabbításra mentették a mérkőzést (1–1).

Annak az elején rögtön az Athletic veszélyeztetett egy távoli lövéssel, de Joel Robles a helyén volt és védett. Több kísérlet azonban már nem találta el a kaput az extra 30 perc alatt, így következhetett a tizenegyespárbaj.

A Betis az összes büntetőjét középre lőtte, ezek közül Unai Simón kettőt is megfogott, így utolsóként a Bilbao jutott be az elődöntőbe.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Real Betis–Athletic Bilbao 1–2
(Juanmi 84., ill. Raúl García 90+4.) – tizenegyesekkel 1–4
Szerdán
Granada–FC Barcelona 3–5
(Kenedy 33., Soldado 47., Vico 103. – 11-esből, ill. Escandell 88. – öngól, Alba 90+2., 113., Griezmann 100., F. de Jong 108.) – hosszabbítás után
Levante–Villarreal 1–0
(Roger Martí 120+1.) – hosszabbítás után
Kedden
Almería (II.)–Sevilla 0–1
(Ocampos 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik