Király-kupa: a Bilbaót álomnyaralás helyett túlórával várta Tenerife

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 23:58
null
Herrerín bakija sokba kerülhetett volna a Bilbaónak (Fotó: AFP)
Iago Herrerín kiállítása miatt már a 2. percben emberhátrányba került a Bilbao, amely ellen még egy (majd a ráadásban még egy) tizenegyest is befújtak, végül a 2–2-es rendes játékidő és a kétszer tizenöt perc hosszabbításban kialakult 3–3 után a szétlövésben jutott tovább a baszk csapat.


Tenerife. Álomnyaralás! Az utazási irodák állandó hirdetéseinek köszönhetően az embernek alighanem ez az első asszociációja. S ez az, ami a Bilbao-játékosoknak aligha jut eszébe a spanyol Király-kupa nyolcaddöntője után.

Az előző körben egy élvonalbeli együttest, a Real Valladolidot már búcsúztató, a bajnoki másodosztályban csupán a 18., éppen csak nem kieső helyen álló Tenerife ugyanis kis híján kiejtette a baszkokat is.

Igaz, ehhez kellett a 32 esztendős kapus, Iago Herrerín forrófejűsége is, aki egy rossz ütemű kijövetelt követően már a 2. percben piros lapot kapott, ezzel nehéz helyzetbe sodorta a Bilbaót. Hat perccel később még nagyobb lett a baj vendégrészről: a sorfal kezezése miatt megítélt büntetőt Joselu értékesítette (1–0). A játékrész derekához közeledve előbb egyenlített az Athletic, majd ismét betalált a Tenerife:Inaki Williams (1–1), illetve újfent Joselu volt eredményes (2–1).

Az 54. percbenWilliams használt ki egy óriási védelmi hibát, 40 méteres szólóval rongyolt a kapuig, majd egyenlített(2–2).

Jöhetett a ráadás, amelyben egy újabb büntetővel harmadszor is megszerezte a vezetést a Tenerife, Daniel Gómez értékesítette a tizenegyest(3–2), de itt még mindig nem volt vége a drámának, a 118. percben az előrehúzódó Yuri Berchiche lőtte ki 24 méterről a bal alsó sarkot, s mentette tizenegyesekre a találkozót (3–3)!

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy ekkor már a Tenerife is tíz emberrel futballozott: a 94. percben a veterán Carlos Ruíz gyűjtötte be a második sárga lapját és kapott így pirosat.

A szétlövésben már a Bilbao bizonyult jobbnak, a hazaiak az utolsó két kísérletüket egyaránt elhibázták, ezzel – ha jelentős túlóra után is – az Athletic csak bejutott a legjobb nyolc közé.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Tenerife (II.)–Athletic Bilbao 3–3 – 11-esekkel: 2–4 (Joselu 8., 21. – az elsőt 11-esből, D. Gómez 105+1. – 11-esből, ill. I. Williams 17., 54., Yuri Berchiche 118.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik