Játékossors: megsérült, visszavonul a Barca exvédője

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 15:57
null
Jérémy Mathieu (szemben) visszavonul a profi labdarúgástól (Fotó: AFP)
A szerdai edzésen szenvedett súlyos térdsérülése után bejelentette visszavonulását Jérémy Mathieu, a portugál Sporting CP védője. A korábban az FC Barcelonában és a Valenciában is futballozó játékos 36 évesen mond búcsút a profi futballnak.

Mint a Sporting honlapja írja, a védő az idény végére tervezte a visszavonulást, a súlyos sérülés azonban előrehozta a befejezést.

„Nehéz így búcsút inteni – mondta a játékostársak, a stábtagok és a vezetőség előtt Mathieu.Szerettem volna legalább még egy utolsó hazai meccset játszani, de az élet megy tovább. Öröm volt viselni ezt a mezt, megtisztelve érzem magam, hogy veletek játszhattam, minden pillanatát élveztem. Remélem, megnyerjük a további mérkőzéseinket, és az idény bajnoka a Sporting lesz.”

A francia játékos 2002-ben a Sochaux-nál lett profi futballista, majd egy négyéves toulouse-i szolgálat után Spanyolországba költözött. A Valenciánál öt, a Barcelonánál három évig futballozott – utóbbi játékosaként egyik legemlékezetesebb pillanata volt a Real Madrid ellen fejelt gól 2015 márciusában. Tagja volt a 2014–2015-ös idényben hat kupát gyűjtő Barcának is.

A sérülékeny ballábas védő Franciaországban egy ligakupát, utolsó csapatánál Portugáliában egy kupát és két ligakupát nyert. Ötször a francia válogatottban is pályára léphetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik