MTI/B. D. K. 2021.01.18 13:48 Frissítve: 2021.01.18 17:38

Játékossors: elutasított fellebbezés – Trippier február végéig nem játszhat

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn elutasította az Atlético Madrid fellebbezését, így ismét életbe lépett a spanyol klub angol védőjének, Kieran Trippiernek az eltiltása. A futballista – aki hazájában megsértette a sportfogadásra vonatkozó szabályokat – február végéig nem játszhat.

Trippiert (felül) további nyolc mérkőzésen nélkülöznie kell Diego Simeonénak (Fotó: AFP)

 

Az angol szövetség (FA) közvetlenül karácsony előtt sújtotta tízhetes eltiltással és 77 ezer eurós bírsággal a 30 éves Kieran Trippiert. A vád szerint a 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a szabályokat, az FA ezek közül négyben találta bűnösnek. Az ügy azzal van összefüggésben, amikor a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtől az Atléticóhoz igazolt, a szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna. Trippier azzal védekezett, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban, és nem profitált mások sportfogadásából sem.

A FIFA január elején felfüggesztette az eltiltást, miután az Atlético fellebbezett, mondván: spanyol egyesület lévén rá nem vonatkoznak az Angliában kihirdetett szankciók. Hétfőn aztán a nemzetközi szövetség közölte, hogy a fellebbezést elutasította, az eltiltást pedig nemzetközileg érvényessé tette.

Trippier az FA büntetése után két meccset már kihagyott, majd ismét játszott, de mostantól további nyolc találkozón – köztük a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcadöntőben – nem szerepelhet. A spanyol bajnokság listavezetője később közleményben jelezte, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbez a védő eltiltása ellen.

Trippier jelen állás szerint legközelebb február 28-án léphetne pályára, amennyiben azonban a szervezet elrendeli a meghallgatást, akkor a futballista az ítélethirdetésig ismét játszhat.

2021.02.24 17:29:59

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Az argentin klasszis parádés találatokkal vette ki a részét a győzelemből.

2021.02.24 00:05:37

Spanyol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem baj, ha a jelöltek a realitás talaján maradnak, és inkább a pénzügyek rendezésére koncentrálnak.

2021.02.21 13:30:16

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A Cádiz csak egyszer találta el a kaput, de ezzel is hazavitt egy pontot.

2021.02.20 19:17:41

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Courtois-nak több nagy védést is be kellett mutatnia az első játékrészben.

2021.02.14 15:02:12

Spanyol labdarúgás R. Gy.

Az első félidőben minden eldőlt, a vendégek összesen két lövést tudtak felmutatni.