Barcelona: Xavi egy feltétellel engedné csak el De Jongot – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 18:49
null
Valamit valamiért – Xavi (balra) csak úgy engedné el Frenkie de Jongot, ha a vezetőségnek sikerülne hasonló kvalitású labdarúgóval pótolnia őt (Fotó: AFP)
A Mundo Deportivo információi szerint Xavi, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője csak abban az esetben járul hozzá Frenkie de Jong eladásához, ha a vezetőség megvásárolja helyette Bernardo Silvát a Manchester Citytől.

 

Frenkie de Jong jövője hetek óta téma Barcelonában. A holland középpályás maradni szeretne a Camp Nouban, Xavi is számol vele, de a vezetőség fontolgatja az értékesítését, azért, hogy stabilizálja a klub anyagi helyzetét és előteremtse azt a pénzt, ami szükséges a nyári célpontok – így többek között Robert Lewandowski – megvásárlásához.

Fabrizio Romano olasz transzferguru legfrissebb értesülései szerint a Manchester United már közvetlen kapcsolatban áll De Jong ügyében a Barcelonával. A katalán egylet 85 millió eurót kér a holland futballistáért, akit Erik ten Hag, a „vörös ördögök” új vezetőedzője kitartóan győzköd arról, hogy kövesse őt az Old Traffordra. Az angol klub tárgyalási pozícióján nem segít, hogy a következő idényben csak az Európa-ligában szerepelhet, márpedig De Jong az előttünk álló évadban is a Bajnokok Ligájában szeretne játszani.


A Mundo Deportivo „továbbgörgette” a sztorit, információik szerint Xavi csak akkor járul hozzá De Jong eladásához, ha a vezetőség Bernardo Silvával, a Manchester City portugál játékosával tudja pótolni. A 27 éves labdarúgó megállapodása 2025-ig érvényes a Premier League bajnokánál, de állítólag szívesen futballozna a katalánoknál, akár már a 2022–2023-as idénytől…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik