Barcelona: újabb átigazolási botrány – készül a feljelentés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.15. 16:44
null
A 11 éves Manu nagy tehetség, de bajba kerülhet miatta a Barcelona
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona újabb átigazolási botrányba keveredhet: a brazil Gremio szerint egy kiskorú játékosukat illegálisan próbálja megszerezni a katalán gigász.

 

A Gremio a közelmúltban engedélyt adott a 11 éves Manunak, hogy ellátogasson a Barcelona világhírű akadémiájára, a La Masiára. A probléma ott gyökerezik, hogy a kisfiú csak az előre meghatározott néhány napig maradhatott volna a gránátvörös-kékeknél, és az idő leteltével nem tért vissza Brazíliába.

A történtek után a Gremiónál attól félnek, hogy a Barca megpróbálja illegálisan „magához láncolni” legnagyobb tehetségüket, ezért jogi lépésekre készülnek.

„A Barcelona megtette már ezt korábban is – mondta a Marcának Nestor Hein, a brazil klub jogi igazgatója. – A legvalószínűbb, hogy két évre egy futballiskolába küldik Manut, majd utána szerződtetik. Csütörtökön vagy pénteken jogi panasszal fordulunk a FIFA-hoz.”

Mint ismert, a katalánokat 2014 decemberében 2016-ig kizárta a FIFA az átigazolásokból, miután 2009 és 2013 között 10 alkalommal is megszegte a 18 év alattiak szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik