Barcelona: több száz sírt találtak Gerard Piqué építkezésén

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 10:47
null
Piqué szállodájának építése nehézségekbe ütközött (Fotó: AFP)
A spanyol Marca beszámolója szerint a Barcelona védője 20 millió dollárért vásárolta meg azt az építési területet a Costa del Solon, ahol egy luxushotel építését kezdték meg. A munkálatok során viszont 250 sírhelyet találtak, ami miatt az építkezést fel is függesztették, amíg a helyi régészek megvizsgálják a leleteket.

A lap szerint egyelőre még azt sem tudni, hogy a sírok pontosan melyik századból valók, mindenesetre a nagy többségük üres.

„Valószínű, hogy a sírok nagy többségét nem használták, így nem képviselnek semmilyen értéket, ezért nem is feltétlenül kell megőrizni őket. Mindenesetre az biztos, hogy ez az egyik legnagyobb nekropolisz az országban” – fogalmazott a leleteket vizsgáló régészcsoport vezetője, Alberto Cumpian, aki hozzátette, a feltárás és a kutatások végeztével minden bizonnyal 2023 elején folytatódhat az építkezés.

A számos üzleti érdekeltséggel rendelkező Piqué tudatosan építi a pályafutása lezárulta utáni életét már egy ideje – szerződése a Barcelonával 2024 nyaráig érvényes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik