Barcelona: Piqué kikotyogta Krkic visszavonulásának hírét

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 09:05
null
Piqué (balra) nem tudott lakatot tenni a szájára (Fotó: Getty Images)
A világbajnok és Európa-bajnok korábbi védő az általa létrehozott hét a hét elleni kispályás labdarúgó-bajnokság, a King's League legutóbbi játéknapjának kibeszélőműsorában véletlen lebbentette fel a fátylat a korábbi barcelonai csapattársának visszavonulásáról. Ahogy kimondta, hogy mit csinál csütörtökön, ő is rájött, hogy ezt most hiba volt elárulnia...

Idén januárban rajtolt a Gerard Piqué által létrehozott kispályás, hét a hét elleni labdarúgó-bajnokság, amelynek legutóbbi játéknapját követően a szokásos hétfői kibeszélőműsorában a korábbi kiváló védő is jelen volt. Ha pedig már ott volt, „el is vitte a show-t”, igaz, nem teljesen szándékosan.

A műsor egy pontján ugyanis szóba került Bojan Krkic is, akiről Piqué csak úgy mellesleg megjegyezte, csütörtökön találkozni fog vele.

„Bojan csütörtökön a Camp Nouban bejelenti visszavonulását. Ott leszek az eseményen” – fogalmazott Piqué, majd a beszélgetőtársai arckifejezéséből rájött: olyasmit árult el, amit nem kellett volna–

 


 

A 32 éves Krkic legutóbb japánban a Vissel Kobe csapatánál futballozott – együtt korábbi barcelonai csapattársával, Andrés Iniestával –, ám ez év eleje óta nincs csapata, ráadásul hosszabb ideje porcsérüléssel küzd.

Krkic és Piqué összesen 85 mérkőzésen játszott együtt az FC Barcelonánál 2008 és 2011 között.

A pályafutását csodagyerekként kezdő Krkic 2007 szeptemberébe, mindössze 17 éves 19 napos korában mutatkozott be a Barcelona felnőttcsapatában – megdöntve ezzel Lionel Messi rekordját, s az első csapatnál töltött négy éve alatt 163 tétmeccsen 41 gólig jutott, majd a Romához igazolt.A későbbiekben megfordult a Milannál és az Ajaxnál egy idény erejéig, majd 2014–19 között a Stoke játékosaként a Premier League-ben is szerepelt. Később játszott kölcsönben a Mainznál és az Alavésnél is, majd a Montreal Impachez igazolva iratkozott le az európai labdarúgás térképéről, s végül 2021-ben lett a Vissel Kobe játékosa.

Egyébként Krkic az első spanyol labdarúgó, aki a négy legerősebb európai bajnokságban (angol, német, olasz, spanyol) is gólt tudott szerezni – rajta kívül összesen heten voltak erre képesek: a ghánai-német Kevin-Prince Boateng, a dán Jon Dahl Tomasson, a román Florin Raducioiu és Gheorghe Popescu, a nigériai Obafemi Martins, a kameruni Pierre Womé, valamint a brazil Philippe Coutinho hajtotta végre.

Krkic édesapja révén a szerb válogatottban is szerepelhetett volna, ám ő a spanyol nemzeti csapatot választotta, amelyben mindössze egy alkalommal lépett pályára – 2008 szeptemberében Örményország ellen csereként beszállva játszott mindössze 10 percet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik