Barcelona: Pedri az idén már nem léphet pályára – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 13:34
null
Pedrivel rossz hírt közöltek (Fotó: AFP)
Nem alakul jól a Barcelona középpályásának, Pedrinek a 19. születésnapja: az As beszámolója szerint az orvosi vizsgálatok alapján épp mára vált biztossá, hogy ebben a naptári évben már nem léphet pályára.

 

A középpályás egészen elképesztő idényt hagyott a háta mögött nyáron: összesen 73 tétmeccsen kapott lehetőséget a Barcelonában és a spanyol válogatottban, utóbbi csapattal nemcsak a labdarúgó Európa-bajnokságot, de az olimpiát is megjárta. Már ekkor sokan arról cikkeztek, vajon meddig bírhatja egy ennyire fiatal szervezet az extrém sorozatterhelést…

A jelek szerint Pedri épp a nyári szünettel ért el teljesítőképessége határáig, a rövid pihenő után visszatérve ugyanis újabb és újabb kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták, a 2021–2022-es évadban pedig összesen négy meccsen tudott a Barcelona segítségére lenni. Legutóbb szeptember 29-én, a Benfica ellen játszott a BL-ben, a La Ligában pedig még régebben, augusztus 21-én volt bevethető.

Az As információi szerint eldőlt a kérdés, nem erőltetik tovább Pedri visszatérését, inkább kellő időt hagynak az izomsérülései kiheverésére, így az épp ma 19 esztendős játékos legközelebb csak 2022 januárjában léphet majd pályára. Persze abban az esetben, ha akkorra rendben lesz…

Érthető, ha óvatosan akarják kezelni a középpályás sérüléseit: a futballista októberben kapott új, 2026 nyaráig szóló szerződést, melyben 1 milliárd eurós kivásárlási díjat állapítottak meg. Egyértelmű, hogy a következő évek Barcelonájának alapköveként számolnak vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik