Barcelona: megegyeztek Raphinha átigazolásáról a Leedsszel – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 13:23
null
Ha megfelel az orvosi vizsgálatokon, Raphinha az FC Barcelona játékosa lesz (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona és a Leeds United mindenben megegyezett egymással a brazil válogatott Raphinha átigazolásáról – derült ki a katalán futballklub hivatalos honlapjának szerdai híréből.

 

Néhány órával ezelőtt Fabrizio Romanóra hivatkozva már beszámoltunk róla, hogy a két klub között megszületett a megállapodás, Raphinha az FC Barcelonához igazol öt évre. Az olasz transzferguru úgy tudja, a katalán klub 58 millió eurót fizet a brazil válogatott szélsőért, de a végleges vételár bizonyos kritériumok teljesülése esetén a 67 millió eurót is elérheti. A szerződés aláírása előtt a 25 éves támadónak még át kell esnie az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

 

Romano úgy tudja, Raphinha ma (szerdán) repül Barcelonába, hogy véglegesítse a klubváltását. A kilencszeres brazil válogatott labdarúgót az Arsenal és a Chelsea is nagyon szerette volna a soraiban tudni – a Chelsea-vel állítólag már meg is egyezett a Leeds a vételárról –, de ő gyermekkori álmát beteljesítve mindenképpen a gránátvörös-kékekhez akart igazolni.

Raphinha 2016-ban került Európába, játszott a Vitória Guimaraesben, a Sporting CP-ben és a francia élvonalbeli Rennes-ben, majd 2020 nyarán csaknem 20 millió euróért a Leeds Unitedhez szerződött, amelyben két év alatt 67 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. A mostani átigazolását is beleszámítva már több mint 100 millió eurót fizettek ki érte eddigi pályafutása során.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke a kora délutáni órákban elmondta, a klub ezen a héten Ousmane Dembélé szerződéshosszabbítását is bejelenti.


A katalánok arról is beszámoltak a hivatalos honlapjukon, hogy Francisco Trincaót egy évre, opciós vásárlási joggal kölcsönadták a lisszaboni Sportingnak. A 22 esztendős támadó az előző idényben az angol első osztályú Wolverhamptonnál szerepelt, ugyancsak kölcsönben. A portugál futballista 2020 októberében az FTC elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen (5–1) debütált a Barca felnőttcsapatában, amelyben 42 meccsen összesen három gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett. Tavaly Király-kupát nyert a katalánokkal.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik