Barcelona: Lipcséből érkezhet védő a következő idényre

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 06:57
null
Upamecanót hosszabb ideje figyeli a Barca (Fotó: AFP)
A francia le10sport.com beszámolója szerint az FC Barcelona továbbra sem tett le arról, hogy a nyáron megszerezze az RB Leipzig francia utánpótlás-válogatott bekkjét, Dayot Upamecanót.

 

Upamecanótmár Ernesto Valverde idején is többször szóba hozták a katalánokkal, igaz, az Arsenal és a Tottenham erős érdeklődéséről is hallani lehetett az ősz végén. Az FC Barcelona megfigyelői állítólag több RB Leipzig-meccsen is jártak a bajnokságok felfüggesztését megelőző időszakban, mindannyiszor a 21 éves középső hátvéd miatt.

Upamecano érkezését segítheti elő, hogy a katalánoknál már most is rengeteg a francia, csak a védelemben ott van (bár jelenleg épp Németországba adták kölcsön) Jean-Clair Todibo, valamint Clément Lenglet és Samuel Umtiti, így bőven akadna társ, aki segítse a lipcsei bekk beilleszkedését.

A le10sport.com megszólaltatta Upamecano La Masián nevelkedett csapattársát, Dani Olmót is, aki azon a véleményen volt: a francia már most az egyik legjobb védő, akit valaha látott, és ha úgy adódik, szerinte képes lenne megállni a helyét a Barca szintjén is.

A védő 2017-ben a Red Bull Salzburgtól került a lipcseiekhez, a németek 10 millió eurót fizettek ki érte. Azóta 76 bajnokin lépett pályára a Bundesligában és a Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig alapemberévé vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik