Barcelona: Koeman hetekig nem számíthat az uruguayi védőre

Vágólapra másolva!
2021.02.08. 21:25
null
Hetekre kidőlt a sorból (Fotó: AFP)
Ronald Araújo, az FC Barcelona uruguayi középhátvédje bokasérülés miatt három-négy hétig nem futballozhat. A 21 éves futballista vasárnap este kezdő volt a Real Betis ellen 3–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen, ám a 8. percben megsérült, és néhány perc ápolás után le kellett cserélni – írta a Magyar Távirati Iroda hétfő este.

Klubja honlapjának hétfői beszámolója szerint az alapos orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy meghúzódtak Araújo bokaszalagjai, és bár a kihagyás várható időtartamát nem közölték, a spanyol sportmédia értesülései szerint három, de lehetséges, hogy négy hétig nem futballozhat.

Mindez azt jelenti, hogy a játékos februárban már nem léphet pályára, vagyis ki kell hagynia legalább négy bajnokit, a spanyol Király-kupa elődöntőjének első meccsét, valamint jövő kedden a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő Paris Saint-Germain elleni első felvonását.

Araújo 2018 nyarán csatlakozott az FC Barcelona utánpótlásához, a felnőtt keretnek tavaly óta tagja, és szinte rögtön alapemberré vált a védelemben: a legutóbbi 16 mérkőzés közül csak az egyiken nem lépett pályára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik